4 februari 2012 door Marieke in 'Nieuws', Materiaal''

Toen ik donderdag deelnam aan het jaarlijkse skitest evenement in Meribel (3 Vallées) moest ik denken aan Sjakie in de Chocoladefabriek. We waren terecht gekomen in het Paradijs. Met een kaartje om onze nek hadden we toegang tot skiën op de allerbeste en mooiste ski’s van de wereld. De nieuwe modellen voor winter 2012-2013. Zo lang en zo vaak als we maar wilden.


Prêt-a -porter

Alles ziet er fantastisch uit bij een skitest. Het is een soort "Prêt-a -porter" moment in de ski industrie. Iedereen ziet er perfect gekleed uit en de ski’s staan blinkend en glimmend te wachten om getest te worden. Alle bekende en minder bekende merken waren er. Ondermeer Rossignol, Elan, Fischer, Völkl, Kästle, Atomic, Salomon, Movement, etc.

Salomons BBR: alles wat erover gezegd wordt klopt

Meest in het oog springend waren de Salomons BBR. Mocht je er nog niet over gehoord hebben dan bij deze. Mocht je er al wel over gehoord hebben: alles wat erover gezegd wordt klopt. De ski is met niets te vergelijken vooralsnog. Een polyvalente ski die meer waar maakt dan je verwacht. Het ontwerp is geïnspireerd op watersport surfboards. Er wordt zelfs gespeculeerd dat dit een dusdanig revolutionaire ski is dat we in de toekomst alleen nog maar op dit soort ski’s skiën. We zullen het zien. Het belooft ons in ieder geval volgens deskundige "the liberty to carve, cruise, float and play,” Aldus een Press release van Salomon.

Betrouwbaar als een Mercedes

Het is waar. Hij is betrouwbaar als een mercedes en zeer wendbaar. Hij geeft je de sensatie die je zoekt door alle soorten terrein. Het is echt een ervaring. Probeer hem eens als je deze winter nog gaat skiën. Huur deze ski, desnoods voor 1 dag. Advies van mij. Neem ‘m niet te klein. Durf een lange ski te nemen zodat je de echte potentie en kracht van deze ski goed kan ervaren. Kies voor 1,78 of 1,84 meter en neem de ski mee zowel op de piste als door de verse sneeuw net buiten de piste.

Bijzondere dag

De dag vloog voorbij voor ons. Napratend over de ski’s hebben we nog heerlijk gedineerd. Het was een bijzondere dag. Dankzij Salomon de sensatie van floating over de piste. Dankzij Atomic heerlijk gecarved. Dankzij de Movement ‘Jam ski’s’ licht gewicht door de poeder en comfortable op de piste. Dankzij Völkl, Fischer en Kästle mooie ontwerpen gezien.

Kleding: fel en fluoriserend

Enne….verder, de laatste skimode. Mocht je nog tips willen als je komende winter gaat skiën: veel heel veel kleur. Fel. Fluoriserend. Schaam je niet je jaren ’80 outfit weer aan te trekken.

Wintersport is mijn grote hobby. Ik ga ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en hou van alles wat met skiën te maken heeft. Mijn enthousiasme probeer ik op het weblog van Snowplaza over te brengen!