Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: vandaag een mooie wintersportdag, morgen opnieuw sneeuw

2077 - Videoweerbericht: vandaag een mooie wintersportdag, morgen opnieuw sneeuw (1)

Op Snowplaza kun je iedere maandag, woensdag en vrijdag het videoweer bekijken. In het videoweerbericht geven we je een overzicht van het weer dat je de komende dagen kan verwachten in de Alpen. Makkelijk om op de hoogte te blijven van de weersvoorspellingen in je wintersportplaats of om te weten waar komende week de verse sneeuw gaat vallen. Het videoweer wordt op een overzichtelijke manier gepresenteerd en geeft je in anderhalve minuut een beeld van de sneeuw- en weercondities in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Italië.

Ideaal wintersportweer

Vandaag is het op de meeste plaatsen in de Alpen een heerlijke dag met veel zon. De harde wind van afgelopen weekend is gelukkig gaan liggen en de temperaturen zijn prima. Alleen in Oostenrijk is het minder zonnig. Morgen valt er aan de noordflank opnieuw sneeuw, 10 tot 30 cm. De zuidkant van de Alpen krijgt wederom maar een kleine beetje mee van dit sneeuwfront. Woensdag belooft vooral in Oostenrijk een prachtige, maar koude dag te worden. Vanaf donderdag gaan de temperaturen weer omhoog.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.