23 januari 2012 door Niek in 'Skigebieden onder de loep''

In het

Gaislachkogl

Na het uitstappen van de nieuwste Gaislachkogl II gondel is er met mooi weer uitzicht op de Stubaier Gletsjer. Op de top van de Gaislachkogl kun je genieten van een geweldig uitzichtplatform op 3058 meter hoogte. Vanaf hier heb je uitzicht op de Wildspitze, met 3774 meter de hoogste berg van Tirol. Het skigebied op de Gaislachkogl heeft vele rode en zwarte pistes en is daarom door gevorderde skiërs zeer geliefd. Desalniettemin biedt het skigebied(je) van Innerwald je een ideale oefenweide. Beginnende skiërs en snowboarders betalen hier slechts € 10,50 per dag (voor een skipas) om de eerste bochten te leren. Elke woensdagavond is de Nacht Ski Show met avondskiën op een vier kilometer lange dalafdaling. De ski- en snowboardshow wordt verzorgd door de 'Gele', 'Blauwe' en 'Groene' skischool en Skiclub Sölden. Met live muziek en vuurwerk is dit voor vele wintersportliefhebbers een hoogtepunt van de week!

Giggijoch

Het skigebied van de Giggijoch is van alle markten thuis. De breedste pistes van het skigebied zijn hier te vinden, en of je blauwe, rode of zwarte pistes zoekt, ze zijn er allemaal. Sinds deze week is het Almdudler funpark geopend en is het aantal freestyle skiërs en boarders flink toegnomen in het skigebied. Gelegen naast de stoeltjesliften van de Hainbachkar en Silberbrünnl kan je kijken naar de kapriolen die uitgevoerd worden op de verschillende lijnen die het park biedt. Ook is er voor de 'race-profis' een 'rennstrecke' en een 'speedstrecke' met tijdmeting aanwezig. Met de aanvulling van twee buckelpistes voor het echte korte bochten werk, is het skigebied van de ´Giggi´ compleet. En elke vrijdag wordt de week knallend afgesloten met een feest bij het Giggijoch-restaurant!

Twee gletsjers

De gletsjer van

Obergurgl & Hochgurgl

Naast deze drie skigebieden in Sölden kan je er voor kiezen om één dag in het skigebied van Met alle mogelijkheden die Sölden biedt, is het met recht de ´Hotspot van de Alpen´ te noemen!

Ciaoderweil,

Niek aus Tirol

Niek woont in Sölden en werkt voor Snow Experience dat skisafari’s organiseert in de grote Oostenrijkse skigebieden. Deze winter houdt hij ons op de hoogte van zijn belevenissen op de pistes van Tirol.

De afgelopen jaren is Niek veel onderweg geweest in de Pyreneeën en de Alpen. Voor zijn werk is hij onderweg in verschillende skigebieden in de Alpen. Op snowplaza.nl deelt hij zijn ervaringen en tips.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen