20 januari 2012 door Joris in 'Skigebieden onder de loep''

Een dorp waarvan het bijbehorende skigebied de slogan ‘ski unlimited’ draagt, dat schept hoge verwachtingen. Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang maakt deze verwachtingen meer dan waar. Saalbach is de grotere broer van het naastgelegen Hinterglemm, maar heeft absoluut zijn sfeervolle Oostenrijkse karakter weten te behouden.

Pittoreske plaats

Op een afstand van 936 kilometer van Utrecht op een hoogte van 1.003 meter ligt het typisch Oostenrijkse pareltje Saalbach. Deze gemütliche, geheel autovrije, plaats is een gewilde bestemming in de wintermaanden. Dat is niet voor niets. In

Hypermodern skigebied

Maar liefst 200 kilometer piste van oefenweides tot een aantal uitdagende zwarte afdalingen. In het totaal is 48% van de pistes rood, 45% blauw en 15% van de afdalingen zwart. Dit maakt het gebied het meest geschikt voor de beginnende tot de iets geoefende skiër.
Een van de grootste voordelen van Saalbach-Hinterglemm-Leogang is de hypermoderniteit van de liften. Je staat er nooit in de rij. Gesloten cabines en stoelverwarming: iedere lift is even comfortabel en brengt je binnen een mum van tijd omhoog. Dit is wintersport 2.0!
Het hoogste punt van het gebied is de Gaisstein van 2.363 meter hoog. Dit is hoog genoeg om zo goed als zeker te zijn van voldoende sneeuw om te skiën. Mocht de sneeuwval een jaar tegenvallen, dan zijn ze in dit Skicircus goed voorbereid met meer dan 400 sneeuwkanonnen.

Voer voor waaghalzen

Ook de boarders en de waaghalzen op de lange latten vinden hun heil in Saalbach-Hinterglemm-Leogang. Het funpark van het gebied telt verschillende schansen, waar allerlei sprongen mogelijk zijn en er is ook een half-pipe te vinden. Het leuke aan dit park is dat het ook ’s avonds tot 21.00 uur open is. In het donker sprongen maken, geeft een nieuwe dimensie aan het woord funpark. Er is overigens ook een buckelpiste en een racetraject in het gebied.

Skitochten van niveau

Het gebied rondom Saalbach heeft drie prachtige skitochten in de aanbieding. De ‘Saalbach Runde’ heeft een lengte van 16 kilometer en duurt zonder tussenstops ongeveer 2,5 uur (afhankelijk van je tempo). Deze skitocht is ideaal voor beginners, want je zult alleen maar blauwe afdalingen tegenkomen.
De ‘Hinterglemm Runde’ is een prachtige lange tocht voor degenen die van wat meer uitdaging houden. Zonder pauzes doe je er ongeveer 3 uur over en dan leg je een afstand van 23 kilometer af. Tijdens de route zie je het Glemmtal van twee kanten.
Tot slot is er nog de ‘Skicircus Runde’. Deze tocht bestaat voornamelijk uit blauwe pistes en laat je vrijwel het hele gebied zien. Reken er maar op dat je een hele dag kwijt zult zijn aan deze tocht van in het totaal 40 kilometer. Zonder pauzes neemt de’ Skicircus Runde’ zo’n 5 uur in beslag.

Gratis skibussen

Het skigebied is zeer afwisselend. Ieder wintersportdorp heeft zijn eigen karakter behouden dat zijn uitwerking heeft op de pistes die er te vinden zijn. Verschillende pistes komen uit in Saalbach en je ziet dan ook veel mensen met ski’s over de schouders naar hun hotel of appartement lopen. Als je wat verder van de dalafdaling slaapt, kun je gratis gebruikmaken van de skibussen die af en aan rijden.

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

25 mei Nieuwe lift in Serfaus: 10-persoons Komperdellbahn
23 mei 5 skigebieden in Argentinië uitgelicht
22 mei Skiën in de zomer in Frankrijk: in deze skigebieden kan het