Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Lichte sneeuw

2061 - Alpenweer: Lichte sneeuw (1)

Er is weer sneeuwval onderweg richting de Alpen. De wolken en sneeuw trekken met name over de Beierse Alpen en delen van Oostenrijk. De eerste vlokken dwarrelen later vanavond naar beneden, onder de 500m valt natte sneeuw. De meeste sneeuw valt in Salzburgerland, zo’n 10 tot 20cm. De Franse Alpen en Italië houden het droog, in Zwitserland valt een hooguit een verdwaalde sneeuwbui.

Cervinia: zacht roze gloed op de sneeuw door de opkomende zon.

Fraai wintersportweer

Voor de sneeuwzone uit is het vandaag nog schitterend weer in de Alpen. De dag begint met volop zon en weinig wind. In een groot deel van de Alpen blijft het perfect tot zonsondergang, maar in de Beierse Alpen, Salzburgerland en Tirol neemt vanmiddag reeds de bewolking en wind toe. Vooral in Salzburgerland trekt de wind fors aan. Vanavond en vannacht gaat het zelfs stormen in de bergen en dus neemt het lawinegevaar weer toe. Elders in de Alpen blijft het relatief rustig en dus ook grotendeels droog.

Arosa: perfecte omstandigheden.

Lichte sneeuw in Beieren en Oostenrijk

Morgen blijft het in Beieren en delen van Oostenrijk licht sneeuwen. De wind neemt heel langzaam af. Aan de noordflanken van de Alpen is het bewolkt, maar iets zuidelijker breekt al snel de zon door. De Franse Alpen, Wallis, Tessin en de Italiaanse zijde hebben schitterend weer.

De autorit zaterdag

De meeste skioorden liggen er zaterdag perfect bij. Ook onderweg van en naar Nederland is er niets aan de hand. Prima omstandigheden dus. In Beieren, Salzburgerland en delen van Tirol valt nog steeds lichte sneeuw. Daar kunnen de wegen dus wit zijn, maar het zijn geen extreme hoeveelheden dus vaak zal de weg schoon zijn.

Betrouwbaarheid:

De weersverwachting kent opnieuw een grote mate van zekerheid.

Duitse Alpen: Lichte sneeuwval en wind

Vandaag:
Eerst zon, later op de dag meer wolken en toenemende wind. Meeste wind richting Berchtesgaden. Vanavond en vannacht lichte sneeuw. Vanmiddag +5 graden op 1500m.
Morgen:
Bewolkt en perioden met lichte sneeuw. Forse wind, maar later op de dag wel iets afnemend. In totaal zo’n 5 cm verse sneeuw. Temperatuur 1500m -2 graden.
Zaterdag t/m Woensdag:
Zaterdag nog wat licht gedwarrel. Daarna tot en met woensdag volop zon, matige noordelijke wind en droog. Temperatuur op 1500m ’s middags -3 graden. In de nacht flink koud.

Franse Alpen: Perfecte omstandigheden

Vandaag:
Vrij zonnig en rustig weer. Perfect wintersport weer. Temperatuur op 2000m rond het vriespunt.
Morgen:
Paar wolken, maar vooral veel zon. Temperatuur dalend naar -5 graden op 2000m.
Zaterdag t/m Woensdag:
Zaterdag een paar wolken, maar zeker ook zon. Tot en met woensdag flink veel zonneschijn. Temperatuur op 2000m ’s middags rond -5 graden, op 3000m -13 graden maar bij een matige wind voelt het nog kouder aan.

Italiaanse Alpen: Veel zon

Vandaag:
Flinke perioden met zon en droog. Temperatuur op 1500m rond +8 graden.
Morgen:
Paar wolkenvelden en in de Dolomieten mogelijk een enkel vlokje. Ook af en toe zon, in Aosta volop zon. Temperatuur dalend naar +3 graden op 1500m.
Zaterdag t/m Woensdag:
Zaterdag nog een paar wolkenvelden, ook geregeld zon. Zondag tot en met woensdag volop zon, droog en vaak een rustige wind. Heerlijk weer. Temperatuur op 1500m rond +2 graden.

Oostenrijk: Sneeuw en forse wind

Vandaag:
Eerst zon. Geleidelijk enkele wolkenvelden en aan de noordflank een fors toenemende wind. Vanavond en vannacht lichte sneeuw, in combinatie met de wind kans op een sneeuwjacht. Temperatuur op 2000m +2 graden.
Morgen:
Bewolkt en van tijd tot tijd sneeuw, meest licht. Wind geleidelijk iets afnemend. Karinthië amper sneeuwval, soms wat zon. Temperatuur op 2000m dalend naar -5 graden.
Zaterdag t/m Woensdag:
Zaterdag vooral in Salzburgerland nog wat lichte sneeuw. Geleidelijk droog en vaker zon. Zondag tot en met woensdag volop zon, matige noordelijke wind en temperaturen op 2000m van -5 graden.

Zwitserland: Prima skiweer

Vandaag:
Vrij zonnig en rustig weer. Prima skiweer. Temperatuur op 2000m rond het vriespunt.
Morgen:
Paar wolken en in Graubünden kans op wat lichte sneeuw. Richting Wallis en Tessin steeds meer zon. Temperatuur dalend naar -5 graden op 2000m.
Zaterdag t/m Woensdag:
Zaterdag een paar wolken, maar zeker ook zon. Tot en met woensdag volop zonneschijn. Temperatuur op 2000m ’s middags rond -5 graden, op 3000m -13 graden maar bij een matige wind voelt het nog kouder aan.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.