13 januari 2012 door Thijs in 'Stellingen''

Ik ben nooit een uitslaper geweest, en op wintersport al helemaal niet! Het allerliefste sta ik als eerste bij de lift om sporen te kunnen trekken op de vers gerolde pistes. Het gevoel alleen te zijn in een skigebied geeft een enorme kick! Voor mij gaat er niets boven het nemen van de eerste lift.

Ik heb toch vakantie!

Mijn reisgezelschap is het niet altijd eens met mijn gewoonte. Ze blijven liever nog een uurtje liggen om de schnapps van de vorige avond te verwerken. Ook de kreet, ‘tijdens mijn vakantie sta ik niet om half 8 op’, heb ik al vaak gehoord. Onbegrijpelijk! Ze zouden eens moeten weten wat ze missen. Ik laat mij er niet van weerhouden om toch te gaan. Tegen een uur of 10 kom ik ze wel weer tegen op de pistes die inmiddels al een stuk drukker zijn.

Geen wachttijden

Naast alle ruimte op de piste is het ook heerlijk dat je nergens hoeft te wachten. Terwijl iedereen nog rustig zijn kaiserbroodje met jam naar binnen werkt, zit ik al in de lift voor mijn zoveelste afdaling. Tegen de tijd dat de skilessen beginnen zie je de pistes drukker worden. De heerlijke afdalingen die ik die morgen al gemaakt heb, neemt niemand mij echter meer af.

Uitslapen of skiën?

Waar geven jullie de voorkeur aan? Uitslapen of skiën? Natuurlijk is het lekker om je nog een keer om te draaien terwijl de eersten al richting het skigebied vertrekken. Toch ga ik liever een uurtje eerder heen om wat vroeger in de middag de ski’s in de rekken te zetten. Ik verkies uitgestorven pistes en lege liften boven sneeuwbulten en slalommen tussen alle andere wintersporters.

Slapen jullie liever uit of nemen jullie net als ik ook de eerste lift?

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.