Skip to navigation Skip to main content

Deze 10 skipassen bieden de meeste pistekilometers

Groot, groter, grootst… in de Alpen zijn diverse skipassen beschikbaar die je in staat stellen om meerdere skigebieden te bezoeken. Sommige skipassen verschaffen je toegang tot duizenden kilometers aan piste! Voor de echte kilometervreters zijn deze skipassen een uitkomst. Met één van deze skipassen hoef je tijdens je wintersport geen enkele keer dezelfde piste te skiën.

#1. Tirol Snow Card: 4000 km piste

De skipas met de meeste pistekilometers is de Tirol Snow Card. Maar liefst 4000 pistekilometers heb je hiermee tot je beschikking! De skipas is geldig in 92 skigebieden in Tirol waaronder Sölden, Ischgl en Tiroler Zugspitz Arena. Voor wintersporters die een weekje per jaar naar de sneeuw gaan is de skipas niet aantrekkelijk aangezien deze alleen verkrijgbaar is als seizoenspas.

Seizoenspas: € 797,-

#2. Super Ski Card: 2750 km piste

De Super Ski Card brengt enkele van de mooiste skigebieden in Oostenrijk samen. Deze skipas is ontstaan door het samengaan van de Salzburg Super Ski Card en de Kitzbüheler Alpen Allstarcard. De 2750 pistekilometers zijn onderverdeeld over 23 skigebieden waaronder SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, Ski amadé en Zell am See - Kaprun.

1 dag: € 56,-
6 dagen: € 264,-

#3. Dolomiti Superski: 1200 km piste

De Dolomiti Superski is een naam die klinkt als een klok. 12 skigebieden in de Dolomieten hebben zich verenigd en zijn toegankelijk met één skipas. Hieronder vallen bekende skigebieden als Val Gardena, Kronplatz en Cortina d'Ampezzo. Wie kilometer wil maken in de Dolomieten, moet een Dolomiti Superski skipas nemen!

1 dag: € 61,-
6 dagen: € 304,-

#4. TopSkiPass Kärnten & Osttirol: 891 km piste

Ook de mooiste skigebieden in Karinthië en Osttirol hebben zich verenigd in één skipas. De TopSkiPass Kärnten & Osttirol is geldig in onder andere Nassfeld - Pressegger See, Turracher Höhe en Lungau & Katschberg. In totaal biedt de skipas 891 kilometer aan piste in 31 verschillende skigebieden.

1,5 dagen: € 88,-
6 dagen: € 245,-

#5. Ski amadé: 760 km piste

Eén van de bekendste skiregio’s in Oostenrijk is de Ski amadé. Dit skiverbond bestaat al jaren en bestaat onder andere uit de Salzburger Sportwelt, Hochkönig en Schladming-Dachstein. De 25 skigebieden beschikken samen over 760 km piste, waarvan 90% kunstmatig besneeuwd kan worden.

6 dagen: € 266,-

Piste boven Dienten am Hochkönig

De pistes boven Dienten am Hochkönig

#6. Portes du Soleil: 650 km piste

De skigebieden van Les Portes du Soleil zijn allemaal aan elkaar aangesloten en beschikken samen over 650 km piste. Het is een prachtig skigebied om heerlijke, lange dagtochten te maken. Je skiet zowel in Frankrijk als in Zwitserland en er zijn dorpen met verschillende karakters.

1 dag: € 53,-
6 dagen: € 265,-

#7. Les Trois Vallées: 600 km piste

Les Trois Vallées is het skigebied van Val Thorens, Les Menuires en Courchevel. In de Franse Alpen liggen maar liefst 600 pistekilometers voor je klaar. Wie van ’s morgens vroeg tot laat in de middag op de piste wil staan zit hier helemaal goed.

1 dag: € 62,-
6 dagen: € 306,-

#8. Zillertaler Superskipass: 530 km piste

Het Zillertal is al jaren een populaire wintersportbestemming. Skidorpen als Gerlos, Mayrhofen en Fügen worden door een breed publiek op waarde geschat. De skigebieden in het Zillertal zijn modern en beschikken over snelle liften. Dat heb je ook wel nodig wanneer je in een weekje tijd de 530 pistekilometers wilt ontdekken.

6 dagen: € 256,50

Pistes boven Gerlos

De pistes boven Gerlos

#9. Paradiski: 425 km piste

Door de Vanoise Express werden de skigebieden van Les Arcs en La Plagne met elkaar verbonden. Hierdoor ontstond Paradiski met 425 km piste. Het sneeuwzekere skigebied is veelzijdig en valt in de smaak bij ieder type skiër.

1 dag: € 60,-
6 dagen: € 305,-

#10. Les 4 Vallées: 412 km piste

Het grootste skigebied van Zwitserland is Les 4 Vallées. Tussen o.a. Verbier, Nendaz en Veysonnaz strekt zicht een skigebied uit met meer dan 400 km aan pistes. Een aantal jaren geleden was er nog ruzie tussen de bestemmingen, waardoor er geen gemeenschappelijk skipas was. Gelukkig is de onenigheid in de bergen van Wallis opgelost en kunnen we weer met één skipas van Les 4 Vallées genieten.

1 dag: CHF 76,-
6 dagen: CHF 373,-

Pistes boven Nendaz

De pistes boven Nendaz

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.