Skip to navigation Skip to main content

Voordelen van overnachten in een hotel tijdens de wintersport

20425 - Voordelen van overnachten in een hotel tijdens de wintersport (2)

Wanneer je op wintersport gaat, dan moet je natuurlijk ergens overnachten. De een overnacht op een wintercamping, de andere in een appartement of hotel. Elk type accommodatie heeft z'n voor- en nadelen. In een hotel ben je vaak van alle gemakken voorzien en ze zijn er in allerlei maten, vormen en klasses.

#1. Je hoeft niet na te denken over je ontbijt

Voor het ontbijt slof je op je dooie gemak naar de ontbijtzaal. Een vriendelijke dame of heer van de bediening vraagt of je thee of koffie wilt, welke binnen no-time op je tafel voor je klaarstaat. De meeste hotels hebben een uitgebreid ontbijtbuffet, met de lekkerste broodjes, kazen en vleeswaren. Sommige hotels bieden een waar arsenaal aan cruesli, muesli, cornflakes en alles d’r tussenin. Roerei voor het ontbijt? Natuurlijk! De basis voor jouw dag op de piste is snel gelegd.

#2. Het diner

Als er iets makkelijk is dan is dat een hotelovernachting met halfpension. Niet alleen je ontbijt maar ook je diner is dan inclusief. Vaak ontvang je bij het ontbij het menu van de avond en moet je een hoofdgerecht kiezen. Waarom ik overnachten in een hotel zo fijn vind: de saladebar! Hier kan ik nooit genoeg van krijgen…

#3. Hotelbar

Even een drankje doen maar geen zin om naar buiten te gaan? In veel hotels is een fijne lobby of hotelbar, waar je gezellig een drankje kunt doen. Als je geluk hebt kun je lekker warm naast de open haard zitten, terwijl de barman of -vrouw jouw favoriete drankje voor je inschenkt.

Openhaard met houtblokken en kaarsen

#4. Wandelende reisgidsen

En dat is natuurlijk bedoelt als compliment! In veel hotels werken locals en/of mensen die de regio op hun duimpje kennen. Bij de receptie kunnen ze al je vragen beantwoorden. Ook leuk: een avondje in de bar met de eigenaar. De (eigen gebrouwen) sterke drank staat al snel op tafel en voor je het doorhebt krijg je de hele geschiedenis van jouw bestemming te horen.

#5. Je bed wordt voor je opgemaakt

Terwijl jij geniet van de pistes en berghutten, werken de kamermeisjes hard aan het schoonmaken van jouw kamer. Wanneer je terugkomt in het hotel is je bed opgemaakt en hangen er weer schone handdoeken in de badkamer. Fijn!

Romantisch Schlosshotel Seewirt in Turracher Höhe

#6. Zeepjes, bodylotion, chocolaatjes

Altijd weer een leuke verrassing: de accessoires in je badkamer! Zeepjes, shampoo, naaisetjes, schoenenpoets, tandenstokers en meer. Sommige producten hebben de lekkerste luchtjes of zijn in de omgeving gemaakt. Ook fijn: een badjas en slippers en de chocolaatjes op je kussen.

#7. Je kamer wordt ‘slaap klaar’ gemaakt

Dit gebeurt alleen bij de luxere hotels, zoals eva,VILLAGE in Saalbach. Terwijl jij geniet van een heerlijk diner, gaan de kamermeisjes naar jouw kamer, waar ze alvast je gordijnen dichtdoen en je bed klaarmaken voor het slapen.

Krant lezen op een hotelbed

Ontspannen bij hotel eva,VILLAGE

#8. Zwembad, spa en wellness

Even lekker opwarmen na een dag op de piste doe je natuurlijk in de sauna of het verwarmde zwembad. Goed voor de spieren én de ontspanning. Misschien boek je ook nog een massage of schoonheidsbehandeling erbij?

Winter Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.