20 december 2011 door Joris in 'Nieuws''

Dwars door de Kitzbüheler Alpen, een van de grootste skiregio’s van de Alpen, loopt de TransKITZalp, de langste skitour van Oostenrijk voor goede skiërs. Deze tocht van 50 kilometer en 12.000 hoogtemeters is een één- tot tweedaagse skitour door de skigebieden SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental en Kitzbühel. Zonder ook maar een enkele piste twee keer te skiën.

TransKITZalp

De TransKITZalp is een doorsteek, zonder gids, van de twee skigebieden SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental en Kitzbühel. Het skiavontuur brengt twee provincies en zeven gemeentes onder de latten. Wie de skitour op één dag wilt maken, neemt de skibus voor de terugweg. Wie er een onvergetelijke tweedaagse skitocht of weekendtocht van wilt maken, overnacht op de Pass Thurn. De volgende dag ga je goed uitgerust de uitdaging voor de net zo spectaculaire terugweg aan. Met de Kitzbüheler Alpen AllstarCard heb je toegang tot alle afdalingen van de TransKITZalp.

Best of SkiWelt

Onder de naam Best of SkiWelt zijn de mooiste afdalingen van de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental bewegwijzerd. Best of SkiWelt biedt de skiër drie routes waarin de mooiste pistes van SkiWelt zijn opgenomen: Kaiser-, Salven- en Westendorf-Ronde. Deze drie skitochten, samen 35 km lang en met een 10.450 m hoogteverschil, voeren de wintersporter op overzichtelijke wijze door het grote skigebied en laten het beste zien wat de SkiWelt te bieden heeft.

Verdwalen is onmogelijk

Dankzij de uitstekende bewegwijzering met ‘Best of SkiWelt’-symbolen, is het onmogelijk te verdwalen. Bovendien kun je altijd vanuit meerdere plaatsen en stations op een route komen. Of je nu behoort tot de skitoppers, stil genietende afdalers, natuur- of berghutliefhebbers, een route neemt, afhankelijk van het type skiër dat u bent - tussen een halve en een hele dag in beslag. De flyer met alle informatie en routekaarten is bij de dalstations verkrijgbaar.

Klik hier voor meer informatie over de TransKITZalp >>

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen