Skip to navigation Skip to main content

Eindelijk weer witte webcams!

Na wekenlange droogte en lente-achtige omstandigheden is het eindelijk weer gaan sneeuwen in de Alpen! Vooral Frankrijk en Zwitserland zijn dit keer aan de beurt. Gisteren en vannacht is de eerste (lichte) sneeuw gevallen en er komt nog veel meer bij de komende dagen. Er wordt zelfs gesproken over hoeveelheden tot 50 cm in de West-Alpen. Hierbij alvast een overzicht van de eerste witte webcams sinds weken.


Goed nieuws voor de skigebieden

De afgelopen weken hebben veel skigebieden hun winter-opening uit moeten stellen wegens gebrek aan sneeuw. Enkele gebieden - zoals het veelbesproken Ischgl - hebben enorm veel geïnvesteerd in kunstsneeuw om toch open te gaan. Hopelijk zet de sneeuw nu goed door, zodat de skigebieden voorzien zijn van een dikke laag (natuur)sneeuw voor de kerstvakantie, die al over 3 weken begint.

Zon en sporen in een laagje verse sneeuw vanochtend in Zermatt.

In Avoriaz is al een mooi pak verse sneeuw gevallen.

In Chamonix wordt het steeds witter.

Eindelijk is het centrum van Saas-Fee weer een beetje wit.

In Tignes kunnen steeds meer pistes geopend worden.

Ook aan de andere kant van de berg, in Val d'Isère, viel een laag verse sneeuw.

In Val Thorens lopen de pistes ook (bijna) niet meer als witte banen door een groen landschap.

Heerlijk die verse sneeuw op de webcams. Nog een paar dagen en we gaan richting het Pitztal. Ik ga m'n ski's vast waxen!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.