Skip to navigation Skip to main content

Vanaf 2 december sneeuw!?!

1977 - Vanaf 2 december sneeuw!?! (1)

Voorlopig is het nog groen in de wintersportgebieden. Deze week valt er sowieso geen sneeuw, maar de signalen worden sterker dat het vanaf 2 december helemaal goed gaat komen. Veel Nederlanders zullen niet meteen in het eerste weekeinde van december de wintersportoorden opzoeken, maar de 'Kerstgangers' wordt het misschien al wat heet onder de voeten.




In Ischgl draaien de sneeuwkanonnen overuren voor de opening van dit weekend.

Gebiedsopeningen met kunstsneeuw

Veel skigebieden die beloven dat ze begin december open gaan, zitten met de handen in het haar. Er rest niets anders dan met kunstsneeuw de pistes zoveel mogelijk op te tuigen. Natuurlijk is het niet, maar door het gebrek aan winterse neerslag helaas wel de enige optie.

Met de nodige kunstgrepen: Val Thorens vandaag.

Goed nieuws

Maar er is goed nieuws, want vanaf begin december gaan depressies een veel zuidelijkere koers volgen. Dat betekent dat de neerslagkansen in het Alpengebied snel toenemen. En de depressies brengen ook koudere lucht.

Neerslagverwachting voor vrijdag 2 december.

Neerslagverwachting voor 2 december

Als de neerslag start ligt de sneeuwgrens al snel rond de 1500 meter en vanaf 5 december waarschijnlijk een heel stuk lager. Dat is voor veel skioorden goed nieuws. De eerste sneeuw waar je echt wat mee kunt beginnen wordt dan een feit.

Onzekerheid, maar duidelijke signalen

Om het niet meteen te hoog van de toren te blazen; we moeten nog wel een kanttekening maken. De verwachtingstermijn waar we het over hebben is groot, zodat er ook de nodige onzekerheden zijn. Maar de signalen zijn er in elk geval en ze worden er voorlopig ook niet bepaald zwakker op. Wij hebben goede hoop dat het uiteindelijk helemaal in orde komt.

Bron: weerplaza.nl

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.