22 november 2011 door Joris in 'Skigebieden onder de loep''

In Val Gardena (Gröden), in het hart van de Italiaanse Dolomieten, krijgt wintersport een extra dimensie. Val Gardena biedt in de sporen van het legendarische Alpine Skiwereldkampioenschap van 1970, een culinaire skitour. Een fascinerende tour met restaurants van hoog niveau direct aan de piste. Deze 30 kilometer lange individuele skitour, die geskied kan worden tot 15 april 2012, begint en eindigt in Ortisei.

Eten op hoog niveau

Val Gardena is niet alleen bekend om outdoor activiteiten maar zeker ook om de verfijnde keuken. Gasten kunnen nu een fascinerende skitour maken rondom het mooie Val Gardena in combinatie met eetgelegenheden van en letterlijk op hoog niveau.

Bombardino

De tour begint op de hoogste top bij

Saslong piste

De skitour gaat verder naar Seceda/Col Raiser, bekend om de langste reuzenslalom van de wereld, de Südtirol Gardenissima. Via de Gardena Ronda Express, de ondergrondse trein tussen de twee skigebieden Seceda en Ciampinoi, bereik je de legendarische Saslong piste waar ieder jaar in december de FIS Worldcup voor mannen wordt gehouden. Op de piste naar Ravioli met gegrilde kreeft

In het volgende skigebied, Dantercepies, waar in 1970 de afdaling voor vrouwen werd gehouden, heet de eigenaar van ‘Villa Frainela’ haar gasten welkom met taarten en cakes, ambachtelijk ijs en warme chocolade. Terug via Ciampinoi en via piste nummer 5 bereik je het Piz Sella skigebied waar ‘rifugio Emilio Comici’ befaamd is om de verse visgerechten met als specialiteit ravioli met gegrilde kreeft. Ook organiseert ‘rifugio Emilio Comici’ spectaculaire themadiners.

Hotel op 2000 meter hoogte

Het Almhotel Col Raiser, op de terugweg naar

Volgens mij heb ik mijn volgende ski-bestemming gevonden. De combinatie van skiën en lekker eten is wel aan mij besteed!

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

18 mei Snowplaza.nl zoekt een stagiair(e)!
16 mei Nieuwe lift in Plose: 10-persoons gondel van St. Andrä naar Kreuztal
15 mei Moet je je ski's waxen voor je ze opbergt of langere tijd niet gebruikt?