17 november 2011 door Thijs in 'Stellingen''

En ja hoor, het kon niet uitblijven! De eerste skigebieden hebben de opening van het wintersportseizoen uitgesteld vanwege een gebrek aan sneeuw. Daar zit je dan met je vliegticket en geboekte accommodatie. Dat wordt lekker een weekendje mountainbiken of wandelen in plaats van skiën. Daarom kies ik liever voor een sneeuwzekere gletsjer!


Geen risico

Ik wil het risico op groene pistes tijdens mijn wintersport niet nemen, en zeker niet zo vroeg in het seizoen. Het dorp kan in een ‘schneeloch’ liggen of ieder jaar meer dan 10 meter sneeuw vangen, ik slaap pas rustig als ik weet dat er een gletsjer aanwezig is. Bij een gletsjer heb je de zekerheid van witte pistes en kom je niet voor verassingen te staan zoals nu. Ook midden in het seizoen kies ik liever voor een gletsjerskigebied. Mochten de pistes op de lager gelegen hellingen onverhoopt toch te wensen over laten, dan wijk ik fluitend uit naar de gletsjer. Daar is de sneeuw altijd top!

Volop zon op de Stubaier Gletsjer

Gletsjerskigebieden

Sommige gletsjerskigebieden kun je zien als volwaardige skigebieden. Neem de Stubaier Gletsjer, Oostenrijks grootste gletsjerskigebied met ruim 100 kilometer pisten. Meer dan genoeg om je een weekje te vermaken! En mocht er toch genoeg sneeuw zijn gevallen dan kun je altijd een dagje gaan skiën op de Elfer of Schlick 2000.
In de Alpen liggen tal van gletsjerskigebieden waar de sneeuwcondities al vroeg in het seizoen optimaal zijn. Op de gletsjer van Saas-Fee ligt meer dan 1,5 meter sneeuw en op de Pitztaler Gletsjer hebben ze met 1,74 meter ook geen klagen.

Klik hier voor een overzicht van alle gletsjerskigebieden >>

Hintertuxer Gletsjer

Dit jaar is het de Hintertuxer Gletsjer waar ik mijn eerste afdaling van het seizoen maak. Komend weekend geniet ik van besneeuwde pistes terwijl de mensen die naar de seizoensopening in Ischgl gaan met samengeknepen billen naar het weerbericht kijken. Tsja, op Koning Winter kun je nou eenmaal niet rekenen. Het ene jaar valt de sneeuw vroeg in het seizoen, het andere jaar komen de eerste vlokken pas in december uit de lucht. Ik ga die onzekerheid uit de weg door voor een gletsjerskigebied te kiezen.

Nemen jullie ook geen risico bij het boeken van een wintersport?

door Mark op 18 november

Als ik rond de kerst ga dan let ik wel extra op de hoogte van een gebied (boven de 2000), maar een gletsjer hoeft niet perse.door Ruud op 18 november

Een skigebied zoals dat van Solden met een gletsjer heeft mijn voorkeur rond de kerstdagen omdat het niet echt sneeuwzeker is dan.door Jeroen op 19 november

Ik zorg ook altijd dat ik binnen een half uur op een gletsjer kan zijn met de auto. Je weet maar nooit. Alleen met kerst is het vaak dan weer zo druk helaas!door Bert op 22 november

Een gletscher in de buurt is het inbouwen van een stukje zekerheid. Maar als het Zillertal zonder sneeuw zit, kan je op de Hintertux niet verkeren i.v.m. de enorme drukte. Nu open tot 2660 meter. Met herfstvakantie al dikke rijen op zaterdag voor die paar slepers.Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen