Skip to navigation Skip to main content

St. Moritz City Race

1957 - St. Moritz City Race (1)

In St. Moritz kan de winter pas echt beginnen wanneer de traditionele City Race is gehouden. Van 25 tot 27 november is het centrum van St. Moritz niet het domein van bontjassen en celebreties maar van stoere slalom skiërs! Op het korte, heftige parcours strijden diverse teams om de felbegeerde titel.

Spectaculaire seizoensopening

Iedereen kan meedoen aan de St. Moritz City Race. Er wordt gestreden in teams van drie die het in verschillende manches tegen elkaar op nemen. Kinderen, volwassenen, prominenten, ze komen allemaal naar beneden! Enthousiast geworden? Het inschrijfgeld bedraagt CHF 60,- maar daarmee ben je wel deelnemer van een heel bijzonder event. Naast de slalomwedstrijd is er ook een freestyle contest en op zondag is het tijd om met de slee naar beneden te komen. Uiteraard is er in St. Moritz tijdens de City Race nog veel meer te beleven. Live muziek, modeshows en andere activiteiten zorgen voor een waardige seizoensopening.

Prachtig skigebied

Is skiën door de straten van St. Moritz niet aan jou besteed? Zoek dan gewoon de pistes van het prachtige skigebied op. Tot een maximale hoogte van 3057 meter liggen meer dan 150 kilometer pistes voor je klaar. Zowel beginners als gevorderden vermaken zich in dit afwisselende gebied. Mocht je onverhoopt toch op het skigebied uitgekeken raken dan pak je de skibus naar een van de gebieden in de omgeving. Langlaufen is in St. Moritz ook de moeite waard. Rond de mondaine wintersportplaats liggen 170 kilometer aan loipen.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.