Skip to navigation Skip to main content

De vetste funparks van Europa

Kickers, rails, halfpipes, bij het horen van termen als deze begint het hart van de freestyler sneller te kloppen. Naar het aanbod aan pistes wordt niet gekeken, er moet een uitdagend funpark zijn om jumps en tricks te maken! Wij hebben de vetste en uitdagendste funparks van de Alpen voor je op een rijtje gezet.

Vans Penken Park – Mayrhofen

Het Vans Penken Park behoort al jaren tot de beste funparks in de Alpen. Ieder jaar weten freestylers uit alle windstreken de weg naar het Oostenrijkse Mayrhofen weer te vinden. Dat zij ieder jaar terug keren is te danken aan het veelzijdige park. Zowel beginners als extreem gevorderden kunnen in dit park uit de voeten. Het park beschikt over maar liefst 5 lines: medium line, advanced line, pro line, pro rail line en kids line. Vrijwel alles soorten en formaten kickers, rails en boxes die je kunt verzinnen zijn hier aanwezig. Ideaal is dat de 4-persoons stoeltjeslift Sunjet je na een run weer bovenaan het park af zet. Bij de status van het Penken Park hoort natuurlijk ook een halfpipe, één van de hoogtepunten van dit overcomplete funpark.
17-persoons chalet in Mayrhofen voor slechts €202,- p.p.p.n >>

Indian Park – Breuil Cervinia

Het Indian Park in Breuil Cervinia is misschien wel de beste van heel Italië. Zeker is dat dit het hoogste freestylepark van Europa is. Op de grens met Zwitserland ligt een park voor je klaar van maar liefst 4 hectare! Het park is onder meer uitgerust met kickers van 3, 6, 11 en zelfs 18 meter! De sfeer in het park is, mede door de muziekinstallatie, optimaal. Een uitstapje maken naar de superpipe in het Gravity Park van Zermatt behoort ook tot de mogelijkheden. Ideaal is dat je in plaats van een complete dagkaart kunt gaan voor een goedkopere Indian Park skipas.

NovaPark – Montafon

Een funpark dat zich de laatste jaren sterk heeft ontwikkeld is het NovaPark in skigebied Silvretta Nova in het Montafon. De kwaliteit van het park uit zich onder meer in het feit dat NovaPark een prijs in de wacht sleepte voor meest innovatieve set-up. Highlights zijn onder meer de wallrides, rainbowbox en 120 meter lange halfpipe. De complete setup van het NovaPark bestaat uit meer dan 30 jibs, 9 kickers, 2 waves en 2 corners . Het doordachte concept, het hoge aantal obstakels en een toegewijde parkcrew maakt het NovaPark extreem goed. Als we dan toch een puntje van kritiek moeten noemen dan is dat het ontbreken van een speciale lift voor het funpark.

La Toura – Les Deux Alpes

Al meer dan tien jaar wordt er naar de freestylers geluisterd om het snowpark op La Toura (2600m) te verbeteren. Dit heeft ertoe geresulteerd dat het funpark van Les Deux Alpes tot de beste van Frankrijk behoort. Of je nou voorzichtig wilt beginnen aan je eerste tricks of een echte thrill-seeker bent, hier kom je aan je trekken! Beginners kunnen beter de 120 meter lange halfpipe met wanden van 5 meter vermijden en uitwijken naar de beginners-line met enkele tables en lage kickers. Wedstrijdje tegen je vrienden? Een boardercross met kombochten is ook aanwezig. ’s Zomers verhuist het circus van La Toura naar de 3200 meter hoge gletsjer. Dezelfde kwaliteit en uitdaging maar op iets kleinere schaal.
Week Les Deux Alpes inclusief skipas €310,- p.p. >>

Klik hier voor de beste snowboardbestemmingen >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.