Skip to navigation Skip to main content

Skilerares Monique: De wintersportkriebels zijn er weer!

1930 - Skilerares Monique: De wintersportkriebels zijn er weer! (1)

Na de berichten van de eerste sneeuwvlokjes vlogen de berichtjes over Facebook. Het was meteen groot nieuws en skileraren uit mijn netwerk begonnen meteen plannen te maken voor volgende winter: “Wie gaat er allemaal met kerst?”, “Heb jij al een contract voor de komende winter?”. Het weer is inmiddels weer zomers geweest, maar de kriebels zijn los en zijn niet meer te stuiten. Ik zie nu zelfs berichtjes voorbij komen van leraren die de après-ski cd’s alweer uit de kast hebben gehaald en zich voorbereiden met een Zipfer biertje. Zelf ben ik ook alweer steeds vaker aan het wegdromen en kan ik niet wachten om te gaan!

Feestdagen in Oostenrijk

Mijn gedachte dwalen af naar de dingen die ik heb meegemaakt als skilerares. Ik werk inmiddels al weer enkele jaren in dezelfde skischool in Hinterglemm en blijf het fantastisch vinden. Ik verheug me alweer op de bijbehorende feestjes met bijvoorbeeld kerst. Dan gaan we altijd met een grote groep leraren uit eten, erg gezellig! Met oud&nieuw doen we eerst mee aan de skishow. Ik heb al verschillende dingen gedaan, van fakkeldrager tot dames Demo team. Na de show, die afgesloten wordt met veel vuurwerk, hebben we altijd een feestje in de skischool met Duitse worst en bier.

Ervaringen als skilerares

Maar mijn gedachte dwalen niet alleen af naar de bijbehorende feestdagen, maar ook naar de leuke groepjes die ik heb lesgegeven. Bijvoorbeeld aan die keer dat ik met een paar kinderen in een gondel zat en er eentje bij hoog en laag beweerde dat hij een sneeuw Yeti zag! Of aan die keer dat ik privéles gaf aan een vrouw met angst. Ze kon goed skiën, maar was zo bang dat de tranen haar in de ogen stonden. Na veel oefenen en complimenten ging ze na 3 dagen fluitend de piste af. Ik was trots op haar (en stiekem ook wel een beetje op mezelf). En aan kleine Floor die zo begaan was met haar skimaatjes dat ze bij het openen van de gondel iedereen zijn ski’s eruit haalde. Ze gooide ze allemaal op de grond, waardoor alle kinderen in paniek door elkaar rende om hun ski’s te zoeken en er een grote chaos ontstond. Zo erg dat de lift moest worden stopgezet omdat de mensen in de volgende gondel niet konden uitstappen. Tja, het was goed bedoeld…

Vrij skiën

Ik droom natuurlijk ook over de vrije zaterdagen als we met een groep leraren in no-time van Hinterglemm naar Leogang knallen om daar lekker te kunnen lunchen bij de Alteschmiede in het zonnetje op het terras. Of als er nieuwe poeder is gevallen gaan de waaghalzen onder ons buiten de pistes trainen met schansjes op 360’s of salto’s. Die sprongen zijn niet aan mij besteed, maar ook al heel gaaf als je collega’s het kunnen!

Ik kan niet wachten om te gaan en samen met alle skileraren te gaan genieten van de sneeuw, feestdagen en het lesgeven! Wie gaat er mee?

Tip: kijk voor meer informatie over hoe je skileraar kan worden op www.skileraar.eu >>

Winter Female Author 1

Over Monique

Wintersport is de grote hobby van Monique. Ze gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Haar enthousiasme probeert ze op het weblog van Snowplaza over te brengen.