Skip to navigation Skip to main content

Wintersport Tsjechië - Wat zijn de beste skigebieden?

Bij een wintersportreis denken de meeste mensen meteen aan bestemmingen zoals Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland, maar wist je dat ook de Tsjechische sneeuw perfect is voor een skivakantie? Doordat de skigebieden tot ongeveer 1300 meter hoogte reiken, is het aanbod skipistes en skifaciliteiten uitermate geschikt voor beginners, families of skiërs die niet echt van grote hoogteverschillen houden. De afgelopen jaren heeft het land enorm veel geïnvesteerd in moderne liftinstallaties en sneeuwkanonnen waardoor het aangenaam skiën is. Bovendien is een skireis naar de Tsjechische bergen opvallend goedkoper dan eentje naar de Alpen. Ga je last minute op vakantie en heb je nog snel de nieuwste sneeuwgadgets nodig? Kijk dan ook even op Coolbluevoor de nieuwste wintersportgadgets om up-to-date te blijven in de coole smart gadgets.

De beste Tsjechische skigebieden

Dat een Tsjechische skivakantie goedkoper is dan eentje in de Alpen is duidelijk, maar skigebied kies je voor je vakantie? Hieronder vind je onze top 4 in Tsjechië!

#1. Spindleruv Mlyn

Een van de grootste en bekendste skigebieden van Tsjechië is Spindleruv Mlyn. Aan weerszijden van dit knusse dorp vind je maar liefst 25 kilometer aan skipistes. De hoogte van het gebied ligt tussen de 702 meter en 1235 meter. En met 200 accommodatie vind je ongetwijfeld een heerlijk plekje om te verblijven.

#2. Janské Lázne

Janské Lázne is een skigebied dat ten oosten van het Reuzengebergte ligt. Je bereikt de top van de Cerná Hora rechtstreeks vanuit het dorp via de gondelbaan, waarna je kan genieten van 2 km blauwe pistes, 14 km rode pistes en 1 km zwarte piste. Als je hier een skipas koopt, weet dan dat je die ook kan gebruiken voor het skigebied Pec Pod Snezkou, waar je nog eens 13 km aan pistes vindt. De twee gebieden zijn bereikbaar via een bospad of je neemt de skibus.

#3. Klinovec

Deze streek is uitgegroeid tot het grootste Tsjechische skigebied, met een hoogte van 1244 meter en een prachtige 31 km aan goed onderhouden pistes, waaronder 17 km blauwe, 10 km rode en 4 km zwarte pistes. En steek je graag even de grens over? Neem dan de gratis pendelbus naar Fichtelberg – Oberwiesenthal voor nog meer sneeuwpret.

#4. Benecko

Als je houdt van kleinschalig en uren familiepret, dan is Benecko ook het overwegen waard. Dit gezellige skidorp is uitermate geschikt voor beginners en kinderen, maar ook langlaufers komen er aan hun trekken. Juist omdat de skimogelijkheden wat meer beperkt zijn dan in de grote skigebieden liggen de prijzen ook laag.

Veilig en geïnformeerd op wintersport

Net omdat Tsjechische wintersportvakanties bij ons minder bekendheid hebben, loont het meer dan de moeite om eens te kijken bij Tsjechoreizen. Zij verzorgen al meer dan 20 jaar reizen naar dit prachtige land en gebruiken hun expertise graag om voor jou een kwalitatieve skireis samen te stellen aan een scherpe prijs. Natuurlijk is het ook verstandig om een verzekering af te sluiten, bij Ohra bijvoorbeeld. Zo ga je veilig en geïnformeerd op reis. De dosis plezier en sneeuwpret krijg je er gratis bovenop! Neem dus zeker een kijkje in het uitgebreide aanbod en je vindt ongetwijfeld een Tsjechische skivakantie die volledig bij jouw wensen en noden past.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.