Skip to navigation Skip to main content

Goedkoop op wintersport – deel I

1926 - Goedkoop op wintersport – deel I (1)

Wintersport is over het algemeen een dure vakantie. Naast de reis en het verblijf moet er een skipas gekocht worden, heb je ski’s, schoenen en kleding nodig en wellicht ook nog les. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om een wintersport betaalbaar te houden. Wij geven je een overzicht van bestemmingen waarvoor je niet je geldboom leeg hoeft te plukken. Hier ben je gemiddeld een stuk goedkoper uit!

Skiën vanaf je voordeur in Val Cenis.

Val Cenis: groot skigebied voor een kleine prijs

In het Franse Val Cenis krijg je waar voor je geld; een 6-daagse skipas kost €151,- en hiervoor krijg je een skigebied met 130 km pistes! Betaal je nog €20,- extra dan kun je ook in de skigebieden van La Norma, Aussois en Valfréjus skiën en heb je totaal 300 km pistes tot je beschikking. Appartementencomplexen bieden vaak een aantrekkelijke prijs inclusief skipas. De accommodaties zijn veelal in chaletstijl gebouwd en bevinden zich direct op, of in de buurt van de pistes. Ook in de plaatselijke horeca zijn de prijzen hier vriendelijk. Klik hier voor een 6 persoons appartement inclusief skipas vanaf €160,- p.p. >>

Kappl: betaalbare Oostenrijkse gemütlichkeit

Kappl is een leuk dorp in het Oostenrijkse Paznauntal. Het dorp, met z’n overzichtelijke skigebied, trekt jaarlijks veel families aan. De prijzen liggen hier net even wat lager dan in veel andere Oostenrijkse dorpen. Er is een ruime keus aan pensions, hotels en vakantiehuizen. Vind je het skigebied te klein? Ischgl ligt op een kwartiertje rijden, dus daar kun je ook prima skiën. Maar houd er rekening mee dat je daar snel het dubbele betaalt in het bergrestaurant!

Het op de tekentafel ontworpen Superdévoluy is niet mooi, maar wel goedkoop.

Superdévoluy: wintersporten met een klein budget

Voor de schoonheid van het dorp hoef je absoluut niet af te reizen naar Superdévoluy in de Zuid-Franse Alpen. Maar vanwege het skigebied en de prijs is het absoluut de moeite waard! Vanuit je appartement in dit jaren ’60 skidorp sta je direct op de piste die aansluiting geeft op het hele skigebied met 100 km aan afdalingen. Een prima bestemming voor een klein budget! Appartement incl. skipas vanaf €149,- p.p. voor een week

Imst: relatief dichtbij en goedkoop

Het Oostenrijkse Imst is vanuit Nederland erg gemakkelijk bereikbaar via de Fernpas. Hierdoor heb je geen autobahn-vignet nodig. Imst beschikt over een gezellig klein skigebied en richt zich met name op families met kinderen. Kinderen krijgen hier zelfs gratis skiles! Daarnaast vind je hier goedkope accommodaties en kun je een lekker hapje eten voor weinig geld.

Ook in Valfréjus liggen de meeste accommodaties direct aan de pistes.

Valfréjus: waar voor je geld

In het Franse Valfréjus krijg je echt waar voor je geld! Een leuk skigebied en betaalbare accommodaties waarbij de skipas vaak al is inbegrepen. Dit is een echte budget-bestemming waar het prima vertoeven is. Appartement incl. skipas €190,- p.p.

Maandag vind je hier weer 5 goedkope wintersporbestemmingen!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.