7 september 2011 door Miranda in 'Familie/kinderen''

Waar kun je nu het beste naartoe als je met de kinderen op wintersport gaat? Bijna elk wintersportdorp heeft prima voorzieningen voor de kids, maar een aantal dorpen steekt er duidelijk met kop en schouders bovenuit. Afgelopen maandag hebben we beste dorpen voor een wintersport met kinderen deel I gepubliceerd. Hierbij het tweede deel, dorpen die volgens ons bijzonder geschikt zijn voor een vakantie met de hele familie.

Fiss: een winterparadijs voor kinderen

Vrijwel nergens zijn er zoveel voorzieningen voor kinderen te vinden als in het Oostenrijkse Fiss. Berta’s Kinderland staat volkomen in het teken van spelenderwijs leren skiën. Speeltoestellen, sneeuwglijbaan, kinderliften, avonturenland, een levende mascotte en Nederlands sprekende leraren ontbreken hier vanzelfsprekend niet bij. Fiss is een winterparadijs voor kinderen, niet voor niks beschikt het dorp over het predicaat ‘Familiy Tirol Dorf’. Ook zijn er speciale kinderhotels in Fiss. Deze hotels zijn volledig ingericht om het de kinderen aan niets te laten ontbreken: indoor speeltuinen, zwembaden, kindermenu’s en natuurlijk animatie en opvang. Maar pas op: als je één keer in Fiss bent geweest, willen je kinderen nooit meer ergens ander heen!

Gasthof in Fiss vanaf € 327,- incl. skipas >>

Maria Alm: betaalbaar en sneeuwzeker

Een wintersport met kinderen is leuk, maar het moet wel betaalbaar blijven. Maria Alm is daarom een uitstekende optie. Gezinnen met kleine kinderen zullen met name te vinden zijn in het overzichtelijke gebied Natrun dat direct naast het dorp ligt. In het kleine skigebied zien de pistes er in het hoogteseizoen nog niet uit als mierenhopen. Als de kinderen over de basistechniek beschikken kunnen ze naar het hoger gelegen gebied van de Aberg. In beide skigebieden zijn speciale pistes voor kinderen: Hugo’s Kinderland en Schneewutzel park. Hier leren de kinderen spelenderwijs alle technieken van het skiën.
Appartement in Maria Alm voor 5 personen € 441,- >>

Franse charme in Le Grand Bornand

In het authentieke Franse bergdorpje Le Grand Bornand gaan jij en je kinderen een heerlijke vakantie beleven. Je vindt hier geen typische Franse hoogbouw, maar sfeervolle chalets en boerenhuizen. Voor de allerkleinsten die nog niet skiën is er uitstekende kinderopvang in het dorp, waar ze de hele dag terecht kunnen. Vanaf 3 jaar worden de kids op de ski’s gezet in Club Piou Piou, om daarna door te stromen naar Môm’en waar kinderen tot 12 jaar op hoog niveau skiles krijgen. In Le Grand Bo, zoals het dorp door de inwoners liefkozend wordt genoemd, zal niemand zich vervelen.
Klik hier voor een chalet in Le Grand Bornand >>

Trysil: de beste familiebestemming van Noorwegen

Trysil is het grootste skigebied van Noorwegen en is door de grootste landelijke krant tevens uitgeroepen tot de beste skibestemming voor families. Er zijn drie speciale kinderskigebieden, waar kinderen op een veilige en leuke manier leren skiën. Noorwegen duur? In bepaalde weken tijdens het seizoen (week 51 in 2011 en 2-6 in 2012) worden de kleintjes verwelkomt als echte V.I.S.P’s, oftewel Very Important Small Persons. Tijdens deze weken krijgen kinderen tot 6 jaar van alles gratis: skipas, skihuur, skiles, kinderopvang en zelfs de lunch! En over de sneeuw hoef je je in Noorwegen natuurlijk al helemaal geen zorgen te maken, dat ligt er altijd!
Lees meer over de V.I.S.P’s actie >>

Bellwald: authentiek Walliser dorp

Bellwald is een prachtig Walliser dorp op een hoogte van ruim 1500 meter met een overzichtelijk skigebied. Het is dé perfecte bestemming voor een rustige vakantie met de hele familie. Vanaf 2,5 jaar kunnen ukkies naar Snowli’s Hasenland, waar ze alvast voorbereid worden op het “echte werk” in de sneeuw. In het park vol leuke figuren leren kinderen spelenderwijs skiën onder toeziend oog van Snowli, de sneeuwhaas. Over de prijs/kwaliteitsverhouding hoef je ook geen zorgen te maken, die is prima in Bellwald!

Natuurlijk zijn er nog veel meer bestemmingen waar je met een gerust hart naar toe kunt gaan met de familie. Vrijdag lees je hier waar je verder allemaal rekening mee moet houden als je met de kinderen op wintersport gaat.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.