Skip to navigation Skip to main content

De beste bestemmingen voor een wintersport met kinderen – deel I

1908 - De beste bestemmingen voor een wintersport met kinderen – deel I (1)

In de Alpen barst het van de geschikte familiebestemmingen waar je met een gerust hart naartoe kunt om te skiën met de kinderen. Bekende oorden hebben als voordeel dat er vaak speciale voorzieningen zijn, in de minder bekendere wintersportgebieden is het rustiger en kunnen kinderen in alle rust hun eerste meters maken. Dit zijn, volgens ons, de beste dorpen voor een wintersport met kinderen.

Serfaus: het familievriendelijkste skigebied van de Alpen

Op het gebied van kindervoorzieningen zijn er weinig dorpen die zo vooruitstrevend zijn als Serfaus. Alles wordt eraan gedaan om het de kleine gasten naar hun zin te maken. Een eigen skigebied, de Kinder Schneealm met een oppervlakte van 45.000m2, is hier het duidelijkste voorbeeld van. Op deze overzichtelijke berg zijn oefenpistes, winterspeeltuinen en levensgrote speelfiguren. Er is zelfs een speciaal kinderrestaurant waar de kinderen met een eigen pistebully, de Murmli-truck, naar toe worden gereden. Mascotte Murmli ziet erop toe dat iedereen het naar z’n zin heeft. Uiteraard zijn er voldoende Nederlands sprekende skileraren in Serfaus. Het is niet verbazend dat Serfaus al meerdere malen benoemd is tot familie vriendelijkste dorp van de Alpen.
Vakantie naar Serfaus incl. skipas vanaf € 303,- p.p. >>

Fulpmes: rustig authentiek dorpje in het Stubaital

Overvolle pistes en wachtrijen voor de liften, met kinderen is het niet ideaal. In Fulpmes is het heerlijk rustig en in het bijbehorende skigebied Schlick 2000 is dit niet anders. Dit overzichtelijke en gemoedelijke skigebied is ideaal voor families. Bij het middenstation Froneben vind je kinderdagverblijf Ronny’s Kindernest’l. Hier kunnen de kleintjes die nog niet aan skiën moeten denken naar hartelust spelen. Ook vind je hier Ronny’s Kinderland waar de oudere broers en zussen de eerste meters op de ski’s maken. In dit leuke kinderland vind je onder andere een ski-carrousel, slalombaan, speeltuin en lopende banden. De skipas is in Fulpmes voor kinderen tot 10 jaar zelfs gratis!
Appartement in Fulpmes vanaf € 248,- per week >>

Zwitserse kwaliteit in Grächen

Sisu de sneeuwvogel zorgt ervoor dat de kinderen een onvergetelijke wintersport beleven in Grächen. Ze kunnen spelen in het Kinderpark, eten in de Mac Sisu en leren skiën op de oefenweides. In de kelder van het bergrestaurant is de kinderopvang en het kinderrestaurant gevestigd. Tussen de middag komen kinderen hier op krachten en ondertusen kunnen ze spelen in de videokamer en uitrusten in hangmatten. Het Kinderpark in Grächen met sneeuwglijbaan, spooktunnel, iglodorp en kabelbaan is absoluut uniek.
Op zoek naar een groot chalet in Grächen? >>

La Norma: vriendelijk voor kinderen én portemonnee

In La Norma worden families met open armen ontvangen. Het autovrije skistation heeft een vriendelijk karakter en er is alle ruimte om te spelen. Het overzichtelijke skigebied ligt aan de rand van het ‘Parc National de la Vanoise’ en heeft aan familiefaciliteiten geen gebrek. De allerkleinsten leren bij Club Piou Piou de basis van het skiën, maar ook voor kinderen die niet wilen skiën wordt er van alles georganiseerd. Het Franse La Norma is onderscheiden met een Family Plus Mountain Label, je kunt er dus van uitgaan dat je op wintersport gaat naar een echt familiedorp.
Klik hier voor een vakantie naar La Norma >>

Olang: wintersport op de Kronplatz

Het Italiaanse Olang in de Dolomieten is het ideale dorp voor een wintersportvakantie met de hele familie. Zowel de kleintjes als ook de pubers gaan zich hier absoluut vermaken. De plaatselijke skischool heeft maar liefst 3 skiparken, geschikt voor beginnende tot gevorderde kinderen. Er is zelfs een boardercross voor de kids! Ook voor baby’s en peuters onder de 3 jaar is er prima opvang in de Kroni Adventure World op 2275 meter hoogte, direct in het skigebied.

Over een paar dagen vind je hier deel II van de beste bestemmingen voor een wintersport met kinderen.

Wat is jouw favoriete familie bestemming?

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.