23 mei 2011 door Thijs in 'Nieuws''

“Ach, één sigaretje kan toch geen kwaad?”, klonk het uit de mond van een landgenoot afgelopen winter in de skilift. Hij had de woorden nog niet uitgesproken of hij schoot de peuk vakkundig weg met zijn vingers. Iets dat hij duidelijk vaker had gedaan. Nu de sneeuw plaats heeft gemaakt voor groene Alpenweiden wordt weer goed duidelijk wat een troep wij met z’n allen achter laten.

Respect the Mountains

In de zomer wordt het schrijnend duidelijk dat de natuur zwaar te lijden heeft onder het afval dat wij onder de liften achter laten. Het is daarom tijd om iets terug te doen voor de natuur! De Nederlandse organisatie Respect the Mountains heeft dit goed begrepen en organiseert in samenwerking met Keen Footwear de derde editie van de Envirotrek Clean Up Series.

Keep your playground clean!

Keep your playground clean!

Respect the Mountains wil wintersporters en bergtoeristen bewust maken van het feit dat het schoon houden van de bergen zeer belangrijk is. Om volgende generaties ook te kunnen laten genieten van al dat moois is het essentieel dat de bergen schoon blijven. Tijdens de EnviroTrek leg je een route af die je daarom ook schoon dient te maken. Onderweg gaat het niet alleen om opruimen maar maak je ook kennis met diverse bergsporten. Een dag vol creativiteit, sport & fun met een zorgzaam tintje.

EnviroTrek 2011 data en locaties

  • 2 Juli - Natuurpark St. Pietersberg, Nederland
  • 12 Juli - Mayrhofen, Oostenrijk
  • 17 Juli - Natuurpark Schwarzwald, Duitsland
  • 20 Juli – Garmisch Partenkirchen, Duitsland
  • 2 Augustus – Samoens, Frankrijk
  • 6 Augustus– Einruhr-Sinmerath, Eifel, Duitsland

Impressie 2010

Klik hier voor meer informatie over de EnviroTrek Clean Up Series 2011 >>

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.