Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Overgang naar wisselvallig weer.

1886 - Alpenweer: Overgang naar wisselvallig weer. (1)

Dit is het laatste Alpenweer van dit wintersportseizoen. Vanaf december houden we je weer op de hoogte van het weer in de Alpen!

Van actieve sneeuwzones is de komende perioden geen sprake meer. Het weerbeeld wordt bepaald door lokale omstandigheden. In de nacht en ochtend kan nevel en/of mistbanken voorkomen Overdag begint met zonnige perioden, maar in de middag vallen frequent buien.

Neerslag tussen 08 en 20 uur op donderdag 14 april 2011.

Wisselvallig weer met buien.

De komende dagen liggen de grootschalige bewolkingszones en neerslag ver van de Alpenlanden af. Hoge drukinvloeden liggen ten noorden van de Alpen, terwijl ten zuiden ervan lage luchtdruk overheerst. De komende dagen zullen nogal wisselvallig gaan verlopen. Zo beginnen we de meeste dagen met nevel en/of mistbanken in de dalen, deze lossen snel op zodat er zonnige perioden zullen zijn. Maar door de aanwezigheid van de lage drukgebieden zullen met name aan de Zuidflank en in het westen regen- of sneeuwbuien tot ontwikkeling gaan komen. Hierbij is dan veel bewolking aanwezig maar hele grote hoeveelheden zijn niet te verwachten. Bovendien zullen de onderlinge verschillen tussen de afzonderlijke skigebieden groot zijn. Al met al een wisselvallig weerbeeld de komende week. En vooral gelukkig dat er in de afgelopen dagen nog enkele cm verse sneeuw gevallen is.
Betrouwbaarheid:
80% van de computer berekeningen geven een overeenkomend beeld weer. Onderlinge verschillen in neerslaghoeveelheid zullen de komende dagen groot zijn.

Na gisteren zijn de meeste pistes in Oostenrijk gisteren weer voorzien van een laagje verse sneeuw.

Duitsland: Eerst buien, geleidelijk meer zonnige perioden


Vandaag:
Licht bewolkt. In de middag half tot zwaar bewolkt en een enkele regenbui. De wind is zwak uit noordoostelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt. In de middag in de oostelijke helft zwaar bewolkt en een enkele regenbui. De wind is zwak uit noordoost tot oostelijke richting. In de middag is de wind in het westen matig uit het noordoosten.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Overwegend zonnige perioden en droog weer. In de middag zijn er wel op uitgebreide schaal stapelwolken aanwezig.

Frankrijk: Wisselend bewolkt en een enkele bui.


Vandaag:
Half bewolkt, in de middag zwaar en toenemende kans op een enkele regen- of sneeuwbui. De wind is zwak in het westen uit noordwestelijke richting, aan de oostflank uit zuidoostelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt. In de middag kans op een enkele regen- of sneeuwbui. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Wisselend bewolkt en vrijwel elke dag kans op regen- of sneeuwbuien.

Italië: Wisselvallig.


Vandaag:
Licht tot half bewolkt en in de tweede helft van de middag een enkele regen- of sneeuwbui. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt en overgaand in zwaar bewolkt tijdens een enkele regen- of sneeuwbui. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Aanhoudend wisselvallig weer met afnemende kans op een regen- of sneeuwbuien.

Oostenrijk: Zonnige perioden en een enkele bui.


Vandaag:
Half bewolkt. In de middag zwaar bewolkt en kans op een enkele regen- of sneeuwbui.
Morgen:
Licht tot half bewolkt. In de middag kans op een enkele regen- of sneeuwbui. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richting.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Wisselvallig, in de loop van de dag kleine kans op een enkele regen- of sneeuwbui.

Zwitserland: Wisselend bewolkt en kans op een enkele bui.


Vandaag:
Half tot zwaar bewolkt en toenemende kans op een enkele regen- of sneeuwbui in de loop van de ochtend.
Morgen:
Half tot zwaar bewolkt en toenemende kans op een enkele regen- of sneeuwbui. De wind is zwak tot matig uit noordoostelijke richting. Zaterdag t/m Dinsdag:
Wisselend bewolkt en in de middag kans op lokale regen- of sneeuwbui.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.