Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Vandaag sneeuwkansen, daarna weer zonnige dagen.

1872 - Alpenweer: Vandaag sneeuwkansen, daarna weer zonnige dagen. (1)

Na het zonnige weer van de afgelopen dagen is het vandaag bewolkt. De meeste neerslag valt in de vorm van regen, maar boven de 1800-2400m ook sneeuw. In de loop van de dag daalt de sneeuwgrens naar 1400-1800m. Na vandaag wordt het droger en keert de zon volop terug.

Sneeuwval tussen 07 en 16 uur op maandag 04 april 2011.

Vandaag bewolkt en sneeuw, daarna zonnige dagen.

Vandaag passeert een langgerekte bewolkingszone over de Alpenlanden. Er is veel bewolking en er valt van tijd tot tijd regen, boven de 1800-2400m ook sneeuw. De sneeuwgrens daalt in de loop van de dag naar 1400-1800m zodat er ook dan in de lager gelegen gebieden sneeuw kan vallen. Nadeel is dat de meeste neerslag al in zuidelijke richting is getrokken. Morgen verlaat de neerslag het zuidoostelijk Alpengebied en wordt een hoge drukgebied weer belangrijk. Het is droog en het zonnige weer keert voor enige dagen terug. Pas in de loop van donderdag komt vanuit het noordwesten meer bewolking dichterbij. Er zal dan met name in Oostenrijk en Italië weer een enkele bui gaan vallen. Op vrijdag keert dan ook daar weer de zon terug.
Betrouwbaarheid:
80% van de computer berekeningen geven een overeenkomend beeld weer.

De bewolking wordt vanuit het noordwesten snel dikker.

Duitsland: Vandaag regen, daarna zonnige dagen.


Vandaag:
Zwaar tot geheel, bewolkt. Van tijd tot tijd regen(buien).In de middag vanuit het noordwesten droger en half bewolkt. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke, in de avond westelijke, richting.
Morgen:
Licht bewolkt, met in de ochtend lokaal mistbanken. De wind is zwak, toenemend naar zwak tot matig uit westelijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Overwegend licht bewolkt en droog. Op donderdag veel wind, meer bewolking en kans op een enkele regenbui.

Frankrijk: Vandaag bewolkt, daarna terugkeer van het zonnige weer.


Vandaag:
Half tot zwaar bewolkt. Vanuit het noordwesten snel toenemend naar geheel bewolkt en met name in het noordelijk deel van de Franse Alpen kans op regen, of sneeuw boven de 1800m. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt. Met name in het noorden in de dalen kans op mistbanken en overdag laaghangende bewolking. De wind is zwak uit noordwestelijke richting, aan de oostflank uit zuidoostelijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Droog en vooral veel zon. In de nachten kans op mistbanken.

Italië: Vandaag en morgenochtend veel bewolking, daarna opnieuw zonnig.


Vandaag:
Licht bewolkt. Vanuit het noordwesten zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd regen-, of sneeuwbuien boven de 1800-2200m. Kleine kans op een klap onweer. In het westen is het droger en half tot zwaar bewolkt. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting.
Morgen:
De regen en sneeuw trekt in de loop van de ochtend vanuit het noordoosten in oostelijke richting weg en het wordt overal licht bewolkt. In het westen is de kans op mist in de ochtenduren groot. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Zonnig weer, op donderdag tijdelijk meer bewolking en kans op een enkele bui.

Oostenrijk: Bewolkt, sneeuwkansen. Vanaf morgen opnieuw veel zon.


Vandaag:
Half tot zwaar bewolkt. Vanuit het westen geheel bewolkt en van tijd tot tijd regen, of sneeuw boven de 1800-2200m. In de middag boven de 1400-1800m. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Licht, in het zuidoosten eerst nog lokaal half tot zwaar, bewolkt. Overdag in de dalen kans op laaghangende bewolking. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Zonnige perioden, met mistkansen in de nacht en vroege ochtend. Op donderdag meer bewolking en wind, bovendien kans op een enkele bui.

Zwitserland: Vandaag bewolkt en neerslagkansen, daarna opnieuw zonnige dagen.


Vandaag:
Zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd regen, of sneeuw boven de 1800-2200m. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting.
Morgen:
In de nacht en vroege ochtend mistbanken, overdag meest licht bewolkt. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richting.
Woensdag t/m Zaterdag:
Overwegend zonnig weer, op donderdag meer bewolking en in het oosten kans op een enkele bui.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.