Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Veel zon, op maandag kleine kans op sneeuw.

1868 - Alpenweer: Veel zon, op maandag kleine kans op sneeuw. (1)

Vandaag eerst nog bewolking en lichte (mot)regen in Duitsland in de overige skigebieden schijnt de zon volop. Dit zal ook het weerbeeld voor de komende week zijn, alleen onder- broken door een bewolkingszone met regen en/of sneeuw. Deze trekt op maandag van noordwest naar zuidoost over de Alpen.

Sneeuwval tussen 07 en 16 uur op vrijdag 01 april 2011.

Vandaag in Duitsland nog bewolkt en (mot)regen, daarna volop zon.

De gehele komende periode is de invloed van hoge luchtdruk aanwezig in de Alpenlanden. Voor vandaag betekent dit dat het in een groot gedeelte van de Alpen al zonnig is. Maar over het zuiden van Duitsland ligt nog een bewolkingszone waaruit van tijd tot tijd lichte (mot)regen valt. Nadat deze in de avond het oosten verlaten heeft kan ook Duistland zich opmaken voor een aantal zonnige dagen. Op maandag schuift een lage drukgebied vanaf de Britse Eilanden naar het noorden van Polen. Hierdoor komt er ruimte voor de bijbehorende bewolkingszone om vanuit het noordwesten over de Alpen te trekken. Maandag begint op de meeste plaatsen met zonnige perioden, maar al vrij snel trekt het dicht en valt er regen, of sneeuw boven de 2000-2500m. Maar grote hoeveelheden sneeuw zijn hierbij uitgesloten. Op maandagavond verlaat de neerslagzone het zuidoostelijk Alpengebied en breken een aantal heldere en zonnige dagen aan. Het zuidoosten van Duitsland blijft op dinsdag nog wat langer bewolkt, doordat door de noordoosten wind Stau bewolking laat ontstaan.
Betrouwbaarheid:
Slechts 85% van de computer berekeningen geven een overeenkomend beeld weer.

Nog steeds goed ski omstandigheden in het (altijd mooie) Belle Plagne.

Duitsland: Bewolkt en regen afgewisseld met zonnige dagen.


Vandaag:
Geheel bewolkt. Met name in de ochtend af en toe wat lichte (mot)regen deze zone zal zich in oostelijke richting verplaatst. De wind is zwak tot matig uit west tot noordwestelijke richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt, bij een zwakke zuidoostelijke richting.
Zondag t/m Woensdag:
Eerst uitgebreide zonnige perioden, op maandag en dinsdag veel bewolking en van tijd tot tijd lichte regen. Daarna opnieuw zon.

Frankrijk: Veel zon, maar vooral op maandag bewolkt en kans op sneeuw.


Vandaag:
Licht bewolkt, in de nacht en ochtend een enkele mistbank. Overdag kunnen in de dalen flarden laaghangende bewolking voorkomen beneden de 2000m. Zwakke veranderlijke wind.
Morgen:
Licht bewolkt, in de middag in het noorden kans op zwaar bewolkt weer. De windrichting ligt tussen zuidoost en zuidwest.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Vrijwel onbewolkt en zonnig weer. In de nachten een enkele mistbank. Op maandagochtend vroeg van het westen uit meer bewolking en regen en sneeuw.

Italië: Eerst zonnig, maandag en dinsdag overwegend bewolkt.


Vandaag:
Licht, in het uiterste noorden eerst nog zwaar, bewolkt. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt, in het noorden eerst nog licht tot half bewolkt. De wind wordt in de loop van de dag zwak uit zuidelijke richting.
Zondag t/m Woensdag:
Zonnige perioden, maar op maandag en dinsdag bewolkt en af en toe regen of een bui. Woensdag opnieuw zonnig.

Oostenrijk: Geleidelijk enkele zonnige dagen.


Vandaag:
Aanvankelijk half tot zwaar bewolkt en in het oosten af en toe wat lichte motregen. In de loop van de ochtend klaart het op en komt de zon er van het westen uit bij. De wind is zwak uit veranderlijke richtingen, later noordelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt, in de middag kans op een lokale regenbui. De wind is aan de Noordflank noordoostelijk en zwak, aan de Zuidflank zuidelijk en ook zwak.
Zondag t/m Woensdag:
Weinig bewolking en in de nacht een enkele mistbank. Op maandag van het westen uit toenemende bewolking gevolgd door regen en sneeuw op dinsdag verlaat de bewolking en neerslag de Zuidflank. Woensdag opnieuw veel zon.

Zwitserland: Zonnige perioden afgewisseld met bewolkt weer en regen of sneeuw.


Vandaag:
Aanvankelijk licht tot half bewolkt, geleidelijk komen er steeds meer zonnige perioden. De wind is zwak uit noordelijke, later veranderlijke, richting.
Morgen:
Overwegend licht bewolkt bij een zwakke veranderlijke wind.
Zondag t/m Woensdag:
Zonnige perioden, met kans op nevel en/of mistbanken in de nachten. Vanaf maandagochtend toenemende bewolking gevolgd door regen, of sneeuw. Vanaf dinsdag middag geleidelijk aan droger. Woensdag opnieuw veel zon.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.