Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Bewolkt en buien, tegen het weekend overal meer zon.

1863 - Alpenweer: Bewolkt en buien, tegen het weekend overal meer zon. (1)

Het hoge drukgebied waar al enige dagen sprake van is komt geleidelijk over de Alpenlanden te liggen. De eerste dagen is er nog veel bewolking en vallen er enkele buien, vanaf vrijdag is het overal droger en schijnt de zon weer volop. Na het weekend opnieuw bewolkt en kans op sneeuw.

Sneeuwval tussen 07 en 16 uur op woensdag 30 maart 2011.

Bewolkte dagen met neerslag, afgewisseld met veel zon.

Op de weerkaarten zien we de komende dagen dat een hoge drukgebied over de Alpen komt te liggen. Dat levert voor vandaag weer eerst de zonnige perioden in het oostelijk Alpengebied en de bewolking en buienkans in het westen. De buien trekken vandaag naar het oosten weg maar nemen in activiteit steeds verder af. Morgen zal de verandering groot zijn. Een langgerekte bewolkingszone met veel regen, en sneeuw boven de 1600-2200m trekt over de Noordflank van de Alpen naar het oosten. Na het wegtrekken van de neerslag verlopen de volgende dagen met droog en vooral zonnig weer. Pas in de loop van zondagavond neemt van het westen de bewolking sterk toe. Maandag verloopt grotendeels bewolkt en er zijn langdurige perioden met regen, of sneeuw boven de 1800-2500m te verwachten.
Betrouwbaarheid:
Slechts 80% van de computer berekeningen geven een overeenkomend beeld weer. Voor wat betreft de hoeveelheid en locatie van de neerslag blijft enige onzekerheid bestaan.

Bewolking trekt het Pitztal binnen.

Duitsland: Bewolkt en regen, maar in het weekend veel zon.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt, met enkele stapelwolken. Lokaal kan in het uiterste zuiden een regenbui tot ontwikkeling komen waarbij een klap onweer mogelijk is. De wind is zwak uit zuidoostelijke, in de middag noordwestelijke, richting.
Morgen:
Licht tot half bewolkt. Maar spoedig in de ochtend van het westen uit toenemend naar zwaar tot geheel bewolkt weer, met van tijd tot tijd (mot)regen. Matig, in de middag lokaal vrij krachtige zuidwest tot westenwind. De wind zal behoorlijk vlagerig zijn in de bergen.
Vrijdag t/m Maandag:
Eerst veel bewolking en van tijd tot tijd regen, in weekend droog en veel zon. Zondagavond van het westen uit toenemende bewolking gevolgd door regen.

Frankrijk: Geleidelijk overgang naar droger en zonniger weer.


Vandaag:
Half, van het westen uit zwaar tot geheel, bewolkt en perioden met (buiige)regen. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke, in het oosten uit zuidoostelijke, richting.
Morgen:
Licht tot half bewolkt, in het noorden van de Franse Alpen toenemend naar zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd regen, of sneeuw boven de 2000-2200m. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Vrijdag t/m Maandag:
Vrijwel onbewolkt en zonnig weer. In de nachten neemt de kans op een mistbank toe. In de nacht naar maandag van het westen uit meer bewolking en op maandag regen en sneeuw.

Italië: Steeds meer zon.


Vandaag:
Licht bewolkt, in het westen half tot zwaar bewolkt en toenemende kans op een enkele regenbui, of sneeuwbui boven de 2000m. De wind is zwak veranderlijke richting.
Morgen:
Licht tot half bewolkt. Van het westen uit zwaar tot geheel bewolkt en met name in het noorden van tijd tot tijd regen, of sneeuw boven de 2200m. In het zuidelijk van de Italiaanse- en Franse Alpen blijft het droog en komen zonnige perioden voor.
Vrijdag t/m Maandag:
Eerst licht tot half bewolkt, in het weekend zonnig. Op maandagochtend vroeg van het westen uit regen en sneeuw.

Oostenrijk: Sterk wisselende omstandigheden, in het weekend veel zon.


Vandaag:
Licht bewolkt. Van het westen half tot zwaar bewolkt en kans op een enkele regen- of sneeuwbui. In de avond afnemende buienactiviteit. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt. In de ochtend van het westen uit zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd regen, of sneeuw boven de 2200-2500m. De wind is matig uit zuidwest tot westelijke richting, in de middag noordwestelijk.
Vrijdag t/m Maandag:
Eerst nog licht bewolkt en in de nacht een enkele mistbank. In het weekend zonnig en droog weer. Op zondagavond van het westen uit toenemende bewolking gevolgd door regen en sneeuw op maandag.

Zwitserland: Zonnige perioden maar ook dagen met neerslag.


Vandaag:
Licht bewolkt. In het uiterste zuiden half tot zwaar bewolkt en een kleine kans op een enkele regen, of sneeuwbui. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Half bewolkt, en spoedig van het westen uit zwaar tot geheel bewolkt met van tijd tot tijd regen, of sneeuw boven de 2200m. De wind is zwak , spoedig toenemend naar matig uit zuidwest tot westelijke richting.
Vrijdag t/m Maandag:
Eerst nog licht bewolkt en in de nacht een enkele mistbank. In het weekend zonnig en droog weer. Op zondagavond van het westen uit toenemende bewolking gevolgd door regen en sneeuw.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.