Skip to navigation Skip to main content

Maart/april in Ischgl–Paznaun is: boarden, skiën en feest!

1844 - Maart/april in Ischgl–Paznaun is: boarden, skiën en feest! (1)

Terwijl het wintersportseizoen in andere gebieden langzaam ten einde loopt, doen ze er in Ischgl nog een schepje bovenop. In de maand april is het ieder weekend feest met culinaire wedstrijden, sportevenementen en openluchtconcerten op de skipiste van de Idalp.

The Killers sluiten het seizoen af

Zo is in het paasweekend het podium voor de Duitse band ‘Culcha Candela’ en wordt het wintersportseizoen afgesloten met een openluchtconcert van de Amerikaanse band ‘The Killers’. Maart/april is boarden, skiën en feest! Negentig procent van de pistes in Ischgl ligt boven de 2000 meter, hierdoor kan er tot begin mei geskied worden.

25 maart: ZiBob Challenge in Kappl

De evenementenkalender start op 25 maart met de ZiBob Challenge in Kappl, een minibob race voor jong en oud. Per afdaling starten vier deelnemers tegelijk, slechts twee daarvan gaan door naar de volgende ronde. Bijzonder aan de ZiBob Challenge is dat je geen prof hoeft te zijn om een prijs te kunnen winnen. Aan het einde van de dag wordt een prijs van 100.000 euro verloot onder alle deelnemers. De kosten voor deelname bedragen vijf euro en minibobs zijn gratis te huur op locatie.

6 – 9 april 2011 Protest World Rookie Finals

Op 6 april komen de beste freestyle snowboarders uit de wereld naar Ischgl voor de grote finale van de WSF/TTR World Rookie Tour, bestaande uit trainingen, kwalificatierondes en finales. De jonge talenten maken tijdens deze dagen kennis met het leven van een echte pro.

23 april: Watersurf in See

Wie altijd al heeft gedroomd van een debuut in een zeepkistenrace, neemt op zaterdag 23 april deel aan de Watersurf wedstrijd in See. Speciaal voor de race is er midden in skigebied See een vijver aangelegd. Vanaf 12.30 uur trotseren de deelnemers op ski’s, snowboards of in zelfgemaakte voertuigen het koude water, met als doel zo droog mogelijk aan de overkant te komen. In totaal is er 2.000,- euro aan prijzengeld te vergeven. Inschrijven kan op de dag zelf bij de start.

Top of the Mountain concerten in Ischgl

Pasen wordt op 24 april gevierd met het Top of the Mountain Easter Concert. De Duitse band ‘Culcha Candela’ zal een openluchtconcert geven op de skipiste van de Idalp (2311 meter). Op 30 april wordt het winterseizoen in Ischgl afgesloten met een openluchtconcert van ‘The Killers’ op de skipiste van de Idalp (2311 meter). De concerten beginnen om 13.00 uur en de entree is gratis voor iedereen met een geldige liftpas.

Lees hier meer over alle evenementen in Ischgl >>

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.