Skip to navigation Skip to main content

Last-minute op wintersport! Maar waar gaan we heen?

1842 - Last-minute op wintersport! Maar waar gaan we heen? (1)

De datum staat al weken vast: 19 maart gaan we weer richting de Alpen. Dit keer besluiten we om niet van tevoren te boeken, maar af te wachten waar de sneeuw valt en daar dan een leuke aanbieding te zoeken. We gaan samen met vrienden en ook zij vinden dit wel een ‘professioneel plan’. Er volgen een paar weken van pure wintersport-voorpret; de sneeuw en aanbiedingen in de gaten houden!

In de auto springen als het sneeuwt

Mijn vriend zou het liefst helemaal geen wintersportvakantie plannen, maar gewoon in de auto springen als het sneeuwt in de Alpen. Dat is natuurlijk super leuk, maar voor de meeste werkende mensen niet haalbaar. Tenzij je voor een weekend naar de Alpen wilt rijden natuurlijk. Als je buiten het hoogseizoen gaat kun je natuurlijk wel gewoon afwachten of, en waar de sneeuw valt en dan last-minute beslissen waar je heen gaat.

Gaan we naar de Dolomieten? Hier ligt al een goede laag sneeuw en bovendien kun je er heerlijk eten.

Vaak goede condities in maart/april

Er is al veel geschreven over deze ‘sneeuw-arme’ winter, maar ik bleef gewoon hoop houden. Ik heb de afgelopen jaren al zo vaak meegemaakt dat het in maart/april echt nog flink kan sneeuwen. Een paar jaar geleden zijn we op 30 april nog met toerski’s omhoog gelopen, terwijl de liften al dicht waren en konden daar genieten van een halve meter verse sneeuw!

Of naar Galtür met mooie skiroutes en Ischgl 'om de hoek'?

Luxe probleem

Maar het blijkt deze week dat de weergoden ons goed gezind zijn; het gaat sneeuwen! In de Zuid-Alpen is de laatste tijd al veel gevallen, maar sinds donderdag zijn ook de Noord-Alpen weer aan de beurt. Tja, en dan wordt het toch ineens lastig, want als er overal verse sneeuw ligt waar gaan we dan heen? Door alle verse sneeuw in het noorden rijden om in het zuiden een dikkere sneeuwlaag te vinden die 2 dagen oud is? Of toch blijven hangen in het noorden, hopen dat de onderlaag genoeg afkoelt en genieten van verse sneeuw? Wat een luxe-probleem!

Nog twee alternatieven over

Op donderdagavond hebben we uit alle mogelijkheden nog twee alternatieven over: Madonna di Campiglio in de Italiaanse Brenta Dolomieten of Galtür in het Paznauntal in Oostenrijk. Het maakt eigenlijk niet uit, we kennen beide gebieden en gaan het op beide plekken naar onze zin hebben. Na een laatste blik op de sneeuwstatistieken kiezen we toch voor Oostenrijk. Hier gaat het zaterdag nog sneeuwen, dus met een beetje geluk hebben we zondag een fantastische poederdag met zon! We vinden een goede aanbieding inclusief skipas in een heerlijk pension waar we al eens eerder geweest zijn. We hebben er zin in!

Boek jij je wintersport altijd van tevoren of wacht je tot het laatste moment?

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.