Skip to navigation Skip to main content

Sankt Anton, niet voor niets één van de top skigebieden ter wereld

1835 - Sankt Anton, niet voor niets één van de top skigebieden ter wereld (1)

Dit gezellige dorpje aan de Arlberg heeft zo zijn magische krachten. Is het vanwege de talloze ski- en boardmogelijkheden op de uitgestrekte pistes, het freeride walhalla voor de off piste freaks, de florissante après-ski spots, of moet ik toch meer terug in de geschiedenis…..Wellicht heeft het te maken met die ene X Factor die gewoonweg moeilijk aan te wijzen valt, maar doch heel sterk aanwezig is. De juiste mix van ingrediënten die nodig is voor ‘de ideale wintersport vakantie’.

In de boeken staat geschreven

De rijke ski historie gaat een aantal jaren terug in de tijd. Al in de 19e eeuw was skisport hier een begrip. De oprichting van de eerste skiclub in 1901, het ontstaan van de eerste skischool in 1921, het plaatsvinden van de Kandahar race in 1928 en het grondleggen van het alpine skiën door Hannes Schneider en Karl Schranz hebben zeker hun bijdrage geleverd aan het huidige succes van Sankt Anton am Arlberg. Men kan met zekerheid zeggen Sankt Anton is de bakermat van het skiën!

Jaarlijks vinden er vele grote (internationale) evenementen plaats in Sankt Anton.

Mix & Match

De internationale allure is zeker één van de redenen om hier voet in de sneeuw te zetten. Door de hoge concentratie aan verscheidene gasten heb je hier het gevoel ‘echt’ op vakantie te zijn. De toerisme stroom komt niet alleen vanuit Europa, zelfs de continenten Afrika, Amerika en Australië zorgen voor herhaaldelijke wintersportboekingen naar dit betoverende plekje aan de Arlberg. De skisociety verkeerd desalniettemin graag incognito in de Arlbergse omgeving. Diverse koningshuizen zijn hier graag geziene gast en BN-end Nederland kent de weg hiernaar toe inmiddels uit het duimpje.

De beroemde Valluga afdaling....

Sneeuwwwwwwow

Een prettige bijkomstigheid is de uitgebreide skipas welke uitstekende mogelijkheden biedt om direct naar nabijgelegen dorpen als St. Christoph en Stuben te skiën. Een dagje vertoeven in Lech en Zürs geeft een exclusief tintje aan de vakantie. De in totaal bijna 300 kilometer aan piste geeft voldoende mogelijkheden om iedere dag op ontdekkingsreis te gaan. Door de sneeuwzekere condities vanaf eind november tot mei, behoort dit gebied tot het mekka voor freeriders. Hiken, poeder en adrealine kiks zijn hier dagelijkse kost. De beroemde Valluga 2 Abfahrt geeft een ultieme poeder ervaring tot aan Zürs. Voor velen is dit een grote hit of een nummer 1 op het prioriteiten lijstje.

Skischule Arlberg

De oudste en grootste skischool van Oostenrijk op zich is al een bezoekje waard. Ruim 350 sneeuwsport leraren vanuit alle werelddelen staan ter beschikking voor ski, snowboard, langlauf, kinderen, powder club en of funsport lessen in diverse talen. Van groepslessen tot op maat gemaakte privé lessen. Een ieder vindt hier wat wils. Skischool directeur Richard Walter is tevens president van het” Tiroler Skileherverband” waardoor continue trainingen en opleidingen zorg dragen voor top niveau aan leraren.

Mooserwirt: après-ski in het kwadraat!

(Party) Places to be

De befaamde Mooserwirt is niet in een paar zinnen weer te geven; klassieke après-ski in het kwadraat, is slechts een sobere weerspiegeling. Just taste it! Heustadl, Sennehütte, Griabli & Picadilly zorgen ook voor de nodige ‘Tiroolse Spass Momenten’. Jong en meer internationaal georiënteerde plaatsen zijn De Krazy Kanguruh, Taps Anton Bar & Square Bar. Voor het ‘echte’ nachtleven moet je zijn in de Kandahar nachtclub, Postkeller, Bobos en Funky Chicken. Tot in de vroege uurtjes gaan beats en moves hier hand in hand.

Kortom, eens Sankt Anton, altijd Sankt Anton!

Winter Female Author 1

Over Diana

Tot haar 16e had Diana nog nooit op de lange latten gestaan, maar dat heeft ze daarna ruimschoots ingehaald. Ze haalde haar skilerarendiploma en St. Anton werd haar thuisbasis.