Skip to navigation Skip to main content

4 tips voor huidverzorging in de bergen

Heb jij zojuist een heerlijke vakantie geboekt naar Oostenrijk, Zwitserland of een ander land dat zich kenmerkt door hoge bergen? Dat is een goed vooruitzicht! Je kunt beginnen met de voorbereidingen voor je vakantie. Ligt er sneeuw of ga je in de zomer? Of je nu een zonvakantie of een sneeuwvakantie tegemoet gaat in de bergen, je dient in ieder geval goed na te denken over de huidverzorgingsproducten die je mee neemt!

Ook op wintersport schijnt de zon fel

Als je op een wintersportvakantie gaat, liggen de temperaturen vaak rond het vriespunt, ondanks dat de zon daar heerlijk fel zal branden zo hoog boven de wolken. De plotselinge veranderingen van temperatuur kunnen je huid een flinke schok geven. Ook als je in de zomer de bergen intrekt dien je jouw huid goed te beschermen. De ijle lucht en de brandende zon zorgen ervoor dat je huid uitdroogt en snel verbrand. Neem in ieder geval een goede zonnebrandcrème mee met een hoge factor, minimaal 30! Smeer overdag de huid die blootgesteld wordt aan de weersomstandigheden iedere 2 uur in met de zonnebrandcrème. Drink daarnaast veel water, zodat uitdroging voorkomen kan worden en draag geschikte goed passende kleding.

4 tips in één flesje!

Voor de rest van je huidverzorging tijdens een vakantie in de bergen kun je het doen met één flesje! Dat is enorm handig als je niet teveel bagage mee wilt nemen! Dat ene flesje dient gevuld te zijn met arganolie van Arganwinkel. Arganolie is gemaakt van de noten van de arganboom die groeit in Marokko. De olie is 100% natuurlijk en het meest mooie beautyproduct dat er bestaat.

Arganolie is geschikt als gezichtsverzorging

Arganolie leent zich uitstekend om je gezicht te verzorgen, zeker na een lange dag die je doorgebracht hebt in de bergen. De huid in je gezicht heeft het ondanks de zonnebrandcrème zwaar te verduren gehad. Arganolie bevat onder andere veel vitamine E en is daarnaast een hele krachtige antioxidant die huidbeschadiging en huidveroudering tegen gaat. Arganolie is eenvoudig op het gezicht aan te brengen en in te masseren met de vingers. Arganolie trekt snel in en is niet vettig.

De handen verzorgen met arganolie

Ook je handen kunnen wel wat extra verzorging gebruiken als je op wintersport gaat. Het wassen van je handen, de kou en het gebruik van de handen beschadigd de huid. Arganolie is perfect om je handen, maar ook je nagelriemen, extra te verzorgen. Smeer ze iedere avond voor het slapen gaan goed in en masseer de arganolie op de nagelriemen.

Na de douche is je huid uitgedroogd, voedt je huid daarom met arganolie

Niet alleen de weersomstandigheden drogen je huid uit, ook een douche of een bad tast je huid aan. Om je huid extra te voeden na het douchen, kun je het hele lichaam insmeren met de arganolie. Het trekt lekker snel in en vlekt niet op je kleding.

Arganolie geschikt als haarverzorging!

Zeker als je pluizig of droog haar hebt is arganolie zeer geschikt voor je haar. Het haar gaat glanzen van de arganolie en zal er een stuk minder droog en dor uitzien.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.