Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Veel zon en oplossende bewolkingszones.

1816 - Alpenweer: Veel zon en oplossende bewolkingszones. (1)

Hoge drukgebied ligt over het oosten van Europa en zorgt voor veel zon. Met name in het noordwesten van Italië veel bewolking en lichte sneeuwval. Bewolkingszones met sneeuw blijven grotendeels ten noorden van de Alpen, maar in het weekend komt aan de zuidflank veel bewolking voor en zal er sneeuw kunnen vallen.

Sneeuwval tussen 07 en 16 uur op dinsdag 08 maart 2011.

Zonnig, later meer bewolking en kans op sneeuw.

Na de grote onderlinge verschillen tussen de skigebieden van gisteren ziet het er naar uit dat dit vandaag ook nog het geval zal zijn. Zo is het bewolkt in het oostelijk deel van de Franse- en Zwitserse Alpen en in het noordwesten van Italië kan het bovendien nog zeer licht sneeuwen. In de overige skigebieden schijnt de zon weer volop en is het goed vertoeven. Dit alles heeft te maken met een hoge drukgebied over het oosten van Europa. Dit hoge drukgebied schuift wel verder naar het oosten, maar een nieuw hoge drukgebied komt vanuit het zuidwesten dichterbij. De laatste ontwikkelingen geven aan dat deze twee gebieden ten noorden van de Alpen verbinding met elkaar krijgen. Hierdoor kunnen bewolkingszones met verse sneeuw nauwelijks tot de Alpen doordringen. Pas vanaf zondag lijkt hierin enige verandering op te treden, als de hoge drukinvloed plaats maakt voor lagere luchtdruk.
Betrouwbaarheid:
80% van de computer berekeningen geven een overeenkomend drukpatroon weer. Donderdag blijft een onzekere dag voor wat betreft eventuele sneeuwval.

Ook vandaag weer mooie afdalingen mogelijk in Chamonix.

Duitsland: Veel zon, op donderdag meer bewolking.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. De wind is zwak uit zuidelijk, later zuidwestelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt. De wind is zwak tot matig uit zuidwestelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Overtrekkende en grotendeels oplossende wolkenvelden en veel wind. De neerslag lijkt ten noorden van de lijn Mannheim-Nürnberg te blijven. Vanaf vrijdag opnieuw zonnige perioden.

Frankrijk: Wisselende omstandigheden in het oosten en westen.


Vandaag:
Licht bewolkt. In het oosten zwaar tot geheel bewolkt en kans op wat lichte sneeuwval. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting.
Morgen:
Licht tot half bewolkt. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Overwegend licht bewolkt, met in de nacht en ochtend kans op mistbanken, welke overdag overgaan in laaghangende bewolking in de dalen. In het weekend weer veel meer bewolking en kans op (lichte) sneeuw in het oosten en noordoosten van de Franse Alpen boven de 800-1200m.

Italië: Bewolkt, maar ook zonnige perioden.


Vandaag:
In de nacht en ochtend op uitgebreide schaal mistbanken, overdag meest licht tot half bewolkt. In het westen en noorden zwaar bewolkt en kans op wat lichte sneeuwval. De wind is zwak en veranderlijk.
Morgen:
In de nacht en ochtend op lokaal mistbanken, overdag meest licht, in het noorden en westen half bewolkt. De wind is zwak en veranderlijk.
Donderdag t/m Zondag:
Overwegend licht bewolkt, met in de nacht en ochtend kans op mistbanken, welke overdag overgaan in laaghangende bewolking in de dalen. In het weekend weer veel meer bewolking en kans op (lichte) sneeuw in het westen en noorden boven de 1000m.

Oostenrijk: Veel zon.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. In de dalen eerst nog kans op nevel en/of laaghangende bewolking. De wind is zwak, eerst uit zuidelijke in de middag zeer zwak uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt, in de middag licht bewolkt. De wind is zwak uit richting tussen zuidwest en noordwest.
Donderdag t/m Zondag:
Licht tot half bewolkt en droog, met in de nachten kans op mistbanken. In het weekend aan de zuidflank zwaar tot geheel bewolkt en kans op sneeuw boven de 1200-1500m.

Zwitserland: Zonnige perioden.


Vandaag:
Licht bewolkt. In het zuidoosten kans op zwaar bewolkt met mogelijk wat lichte sneeuwval. De wind is zwak uit zuidoostelijke, later noordwestelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt, in de middag in het zuidoosten half bewolkt en droog. De wind is zwak uit zuidwestelijke, later noordwestelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Licht bewolkt weer met in de ochtend een enkele mistbank. Vooral in het weekend in het zuidoosten zwaar tot geheel bewolkt weer met sneeuwval boven de 1200m.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.