Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Veel zon, en vooral in Frankrijk veel bewolking.

1809 - Alpenweer: Veel zon, en vooral in Frankrijk veel bewolking. (1)

Onder invloed van een hoge drukgebied overheersen de zonnige perioden aan de Noordflank. Vooral aan de Zuidflank en in de Franse Alpen komen nog veel wolkenvelden voor waaruit af en toe wat lichte sneeuw kan vallen.

Computerverwachting met waar vandaag de meeste bewolking te vinden zal zijn.

Perioden met zon, maar ook dagen met lokaal hardnekkige bewolking.

Rond een hoge drukgebied nabij de Britse Eilanden wordt met een noordoosten wind droge en heldere lucht aangevoerd. Vooral de Noordflank van de Alpen heeft hier vandaag al voordeel van terwijl de Westflank en het noordwesten van Italië hier veel minder mee te maken heeft. In dit gebied zal veel bewolking aanwezig zijn waar af en toe wat lichte sneeuw uit valt. Aan de Noordflank overheersen de zonnige perioden. Het hoge drukgebied schuift de komende periode naar het oosten van Europa op maar de droge lucht blijft aangevoerd worden. Op zondag trekt een afgezwakte bewolkingszone vanuit het noorden over het Alpengebied, maar voor veel sneeuw zal dit niet gaan zorgen. Wel kenmerkend hiervan is dat na passage van deze zone de wind, aan de Noordflank, sterk zal toenemen. Vanaf dinsdag is het hoge drukgebied zo ver naar het oosten getrokken dat we steeds meer met een zuidelijke stroming te maken. Hierdoor komen er weer kansen voor overtrekkende bewolkingszones vanuit het westen. Daardoor neemt de kans op sneeuw vanaf woensdag weer toe.
Betrouwbaarheid:
95% van de computer berekeningen geven een overeenkomend drukpatroon weer.

De kans op laaghangende bewolking in de dalen blijft ook vandaag nog aanwezig.

Duitsland: Zon, later meer bewolking.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt en droog. In de nacht en ochtend lokaal een enkele mistbank. De wind is zwak uit oostelijke richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt en droog, tegen de avond van het noorden uit zwaar bewolkt. In de avond geheel bewolkt en kleine kans op wat lichte sneeuwval. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Zondag t/m Woensdag:
Eerst nog half tot zwaar bewolkt, maar overgaand naar licht bewolkt weer. Met name op maandag en woensdag een vrij krachtige en vooral vlagerige wind.

Frankrijk: Veel bewolking en kans op wat lichte sneeuwval.


Vandaag:
Half tot zwaar bewolkt. Tijdelijk kan het gedurende de dag geheel bewolkt zijn en zal er wat zeer lichte sneeuwval mogelijk zijn boven de 400m. De wind is zwak en veranderlijk.
Morgen:
Half tot zwaar bewolkt en vooral in de middag kans op wat zeer lichte sneeuwval boven de 400m. De wind is zwak en veranderlijk.
Zondag t/m Woensdag:
Wisselend bewolkt, en met name in de middag aan de oostflank kans op zwaar tot geheel bewolkt weer en wat lichte sneeuwval. Vanaf dinsdag meer opklaringen.

Italië: Zonnige perioden.


Vandaag:
In de nacht en ochtend kans op mistbanken, overdag overgaand in laaghangende bewolking in de dalen. Overdag meest licht bewolkt, in het (noord)westen zwaar tot geheel bewolkt. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting.
Morgen:
Licht, in het uiterste noorden half, bewolkt. In de middag kan in het westen door Stau meer bewolking aanwezig zijn. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting.
Zondag t/m Woensdag:
Licht, in de middag half, bewolkt weer. Met name op zondag in het uiterste noorden en westen zwaar bewolkt en kleine kans op wat lichte sneeuw.

Oostenrijk: Zon, in het zuiden meer bewolking.


Vandaag:
In het oosten licht tot half en droog, in het westen meest zwaar tot geheel bewolkt en kans op wat lichte sneeuwval. De wind is zwak uit noordoostelijke richting.
Morgen:
Licht, in de middag lokaal half tot zwaar, bewolkt. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Zondag t/m Woensdag:
Wisselend bewolkt weer, en met name op zondag lokaal kans op wat lichte sneeuwval.

Zwitserland: Wisselend bewolkt.


Vandaag:
Licht, gedurende de dag in het zuidoosten zwaar tot geheel bewolkt. Er is slechts een zeer kleine kans dat uit de bewolking wat lichte sneeuw zal vallen. De wind is zwak en veranderlijk met een noordoostelijke voorkeursrichting.
Morgen:
Licht tot half bewolkt. In het zuidoosten in de hoger gelegen gebieden tijdelijk zwaar tot geheel bewolkt waaruit wat zeer lichte sneeuw kan vallen. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richting.
Zondag t/m Woensdag:
Wisselend bewolkt weer, en met name op zondag in het zuidoosten kans op wat lichte sneeuwval.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.