Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Vooral vandaag veel sneeuw.

1796 - Alpenweer: Vooral vandaag veel sneeuw. (1)

Vandaag zijn we nog onder invloed van een actief lagedrukgebied. De bewolkingszone hiervan ligt inmiddels over alle Alpenlanden en geeft van tijd tot tijd sneeuw. Na vandaag is het met de grootste neerslagactiviteit gedaan als een lage drukgebied over de Middellandse Zee bepalend wordt voor het weer in de Alpen.

Sneeuwval tussen 07 en 16 uur op zondag 27 februari 2011.

Sneeuw.

Gisteren zagen we vanuit het westen de hoge sluierbewolking overtrekken en deze werd gevolgd door een dikker pakket met bewolking. Deze bewolking is inmiddels over alle Alpenlanden uitgespreid en er valt van tijd tot tijd sneeuw. De sneeuwgrens ligt rond de 1000-1200m. De bewolking behoort bij een actief lagedrukgebied dat vanaf het noorden van Nederland richting Frankrijk koerst. Dit lagedrukgebied verdwijnt geleidelijk en dit betekent voor de skigebieden dat het na vandaag met de meeste sneeuwval gedaan is. De Alpen komen dan weliswaar onder invloed van een lagedrukgebied over het Middellandse Zeegebied. Maar er wordt dan met een stevige noordoostelijke stroming bewolking tegen de Noordflank van de Alpen gevoerd, waaruit slechts wat lichte sneeuwval mogelijk is. In de tweede helft van de week wordt geleidelijk wat drogere lucht aangevoerd en zullen de zonnige perioden weer de overhand krijgen.
Betrouwbaarheid:
85% van de computer berekeningen geven een overeenkomend beeld.

Gisteren zagen we vanuit het westen eerst de hoge sluierbewolking overdrijven gevolgd door de dikkere bewolking waaruit het vandaag sneeuwt.

Duitsland: Bewolkt en lichte sneeuwval.


Vandaag:
Zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd (mot)regen in het zuiden kans op sneeuw boven de 800-1200m. De wind is zwak tot matig uit zuidwestelijke richting.
Morgen:
In de nacht en ochtend mistbanken, overdag meest zwaar bewolkt. In het westen en zuiden geheel bewolkt en kans op regen of sneeuw boven de 1000m. De wind is zwak tot matig uit noordoostelijke richting.
Dinsdag t/m Vrijdag:
De eerste dagen overwegend veel bewolking en wat lichte regen of (natte)sneeuw. Halverwege de week wisselend bewolkt met in de nachten kans op mistbanken.

Frankrijk: Eerst nog lokaal veel sneeuw.


Vandaag:
Zwaar tot geheel bewolkt en perioden met sneeuw boven de 800m. De wind is matig uit noordwestelijke richting en zal vlagerig zijn.
Morgen:
Overwegend geheel bewolkt en van tijd tot tijd lichte sneeuwval boven de 800m. In het zuiden kan de sneeuwval tegen de avond nog matig zijn. De wind is matig uit noordwestelijke richting.
Dinsdag t/m Vrijdag:
Meest zwaar tot geheel bewolkt en af en toe sneeuw boven de 800-1200m. In de loop van de week wisselend bewolkt en droger.

Italië: Vandaag veel bewolking en kans op sneeuw.


Vandaag:
Geheel bewolkt en perioden met sneeuw boven de 1000m. De wind is zwak en veranderlijk in de middag uit noordelijke richting.
Morgen:
Overwegend zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd sneeuwval boven de 1200m. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Dinsdag t/m Vrijdag:
In de nachten kans op mistbanken, overdag de eerste dagen zwaar tot geheel bewolkt en lichte sneeuwval boven de 800m. Vanaf woensdag overgaand in half bewolkt en droog weer. Wel bestaat de kans dat in het uiterste noordwesten Stau bewolking voorkomt waaruit slechts zeer lichte sneeuw kan vallen.

Oostenrijk: Veel bewolking en kans op sneeuw.


Vandaag:
Overwegend geheel bewolkt en perioden met sneeuw, boven de 1000m. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Morgen:
Overwegend geheel bewolkt en perioden met lichte sneeuwval boven de 1000m. In de middag zal de bewolking zich voornamelijk beneden de 1800m bevinden. Op de hoger gelegen pistes is dan ruimte voor zonnige perioden. De wind is zwak uit noordoostelijke richting.
Dinsdag t/m Vrijdag:
Met name in het westen veel bewolking en eerst nog kans op sneeuw, elders wisselend bewolkt en droog. In de tweede helft van de week overal droger weer en zonnige perioden.

Zwitserland: Eerst nog lokaal veel sneeuw.


Vandaag:
Geheel, tegen de avond zwaar, bewolkt en perioden met sneeuw boven de 800m. De wind is matig uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Zwaar tot geheel bewolkt en vooral in de ochtend van tijd tot tijd sneeuw boven de 1000m. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richting.
Dinsdag t/m Vrijdag:
Overwegend veel bewolking en van tijd tot tijd lichte sneeuwval. Vanaf woensdag, met uitzondering van het uiterste zuidoosten, meer zonnige perioden.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.