Skip to navigation Skip to main content

Spectaculaire winter X-games in Tignes

1794 - Spectaculaire winter X-games in Tignes (1)

Tignes, het Franse skistation voor een sportief, internationaal publiek op zoek naar uitdagingen is wederom host van de Europese versie van de Winter X Games, de ultieme internationale wintersportcompetitie. Van 16 t/m 18 maart, 3 dagen lang, zullen meer dan 150 uitgenodigde skiërs en snowboarders, zowel mannen als vrouwen, vanuit de hele wereld meedoen aan de wedstrijden en aangemoedigd worden door duizenden fans.

's Werelds beste freestyle skiërs en snowboarders in Tignes

Deze legendarische X Games vinden sinds 2002 plaats in Aspen (Colorado) in de Verenigde Staten. Vorig jaar werd het event voor het eerst buiten de Amerikaanse grenzen georganiseerd, in het Franse resort Tignes. Na het enorme succes van 2010 heeft Tignes nu weer de eer om 's werelds beste freestyle skiërs en snowboarders te ontvangen. Sporters als halfpipegod Shaun White en skifenomeen Candide Thovex behaalden ook hier hun gouden medailles.

Nog groter, nog succesvoller

Het doel van Tignes is om de Europese X Games nog beter te laten verlopen dan vorig jaar, zowel voor de fans, de sponsors als voor de atleten. Voor het publiek worden meer parkingplaatsen en pendeldiensten ter beschikking gesteld en er is een beter beheer van de merchandising en de animatie van sponsors ter plaatse voorzien. Om een nog breder en internationaler publiek te bereiken zullen de X Games dit jaar te zien zijn op nog meer tv-kanalen, voornamelijk in de Verenigde Staten.

50 miljoen kijkers in 160 verschillende landen

Onder de deelnemers bevinden zich de medaillewinnaars van het Winter X Games 2010 en de winnaars van de Winter X Games in Aspen, die plaatsvonden op 27 t/m 30 januari dit jaar. Net zoals vorig jaar bundelt de Amerikaanse zender ESPN zijn krachten met het Franse Canal+ Events en zullen zij live de competities uitzenden. Deze live beelden van de X Games zullen door zo'n 50 miljoen kijkers worden gevolgd in meer dan 160 landen wereldwijd, inclusief Nederland.

In januari was Snowplaza in Tignes en hebben we de enorme super halfpipe met eigen ogen gezien, indrukwekkend! We gaan het evenement zeker volgen op TV!

Bekijk hier het programma van de X-games Europe >>

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.