Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Wisselend bewolkt, op donderdag kans op sneeuw.

1785 - Alpenweer: Wisselend bewolkt, op donderdag kans op sneeuw. (1)

De komende dagen gaat een hogere luchtdruk steeds meer van invloed zijn op het weer in de Alpenlanden. Op de skipistes steeds meer zonnige perioden, maar in de hoger gelegen gebieden en vooral op donderdag meer bewolking en kans op sneeuw.

Sneeuwval tussen 07 en 16 uur op dinsdag 22 februari 2011.

Zonnigere perioden, maar op donderdag sneeuwkansen.

Geleidelijk aan zien we dat de hoge luchtdruk over de Alpen landen terrein gaat winnen. Dit zal vooral gebeuren op het moment dat het hogedrukgebied over de Atlantische Oceaan verbinding krijgt met een hoge drukgebied over het noordoosten van Europa. Slechts een korte onderbreking op donderdag zorgt dan nog voor lage drukinvloed. Voor het weer betekent dit dat de bewolking die vandaag nog aanwezig is zal gaan verdwijnen en zonnige perioden gaan overheersen. Op woensdagmiddag neemt van het noordwesten uit de sluierbewolking toe en zal op donderdag de bewolking dik genoeg zijn om met name aan de noordflank voor sneeuw, boven de 200-400m te gaan zorgen. Direct moet hierbij gemeld worden dat er enige onzekerheid is in de sneeuwhoeveel- heid omdat een groot gedeelte van de bewolking zal gaan oplossen. Op zondagochtend trekt een volgende bewolkingszone met opnieuw sneeuw richting de Alpen welke wel eens voor meer sneeuw kan gaan zorgen.
Betrouwbaarheid:
75% van de computer berekeningen geven een overeenkomend beeld. Neerslaghoeveelheid op donderdag geeft grotere onzekerheid.

Terwijl het in Oostenrijk nog geheel bewolkt is, schijnt in Val Thorens de zon al weer volop.

Duitsland: Overwegend veel bewolking met kans op sneeuw.


Vandaag:
Overwegend half tot zwaar bewolkt. In de ochtend kan in het zuiden nog wat lichte sneeuw boven de 400m vallen. De wind is zwak tot matig uit noord tot noordoostelijke richting.
Morgen:
Licht tot half, geleidelijk overgaand naar vrijwel onbewolkt weer. In de loop van de ochtend wel van het noordwesten uit toenemende dikker wordende sluierbewolking maar het blijft tot middernacht droog. De wind is zwak tot matig uit zuidoost en later zuidelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Donderdag zwaar tot geheel bewolkt en af en toe wat sneeuw, boven de 200-400m. Daarna zonnige perioden met in de nachten kans op nevel en/of mistbanken, met overdag mogelijk laaghangende bewolking. Op zaterdagmiddag opnieuw toenemende bewolking en kans op neerslag.

Frankrijk: Veel zonnige perioden, maar ook kans op lichte sneeuwval.


Vandaag:
Licht, in de middag met name beneden de 2000m half tot zwaar, bewolkt. Kleine kans op wat zeer lichte sneeuwval boven de 1000m. De wind is matig uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt weer, in de nacht kan lokaal in de dalen nevel en/of mistbanken ontstaan. In de avond van het noordwesten uit sluierbewolking. De wind is matig uit noordwestelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Met name aan de westflank zwaar tot geheel bewolkt en kans op sneeuw. Daarna tot zaterdagmiddag terugkeer van zonnige perioden.

Italië: Van tijd tot tijd veel bewolking en kans op wat lichte sneeuw.


Vandaag:
Half tot zwaar bewolkt en vooral in het uiterste noorden kans op wat lichte sneeuw. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richting.
Morgen:
Zonnige perioden, in de avond toenemende sluierbewolking. In de nacht kan lolkaal een enkele mistbank ontstaan. De wind is zwak en veranderlijk.
Donderdag t/m Zondag:
Aanvankelijk licht tot half, later zwaar tot geheel, bewolkt en in het uiterste noorden kans op wat lichte sneeuwval. Daarna overheersen zonnige perioden, met in de nacht en vroege ochtend kans op nevel en/of mistbanken. In het weekend opnieuw toename van bewolking en kans op sneeuw.

Oostenrijk: Af en toe kans op wat lichte sneeuwval.


Vandaag:
Licht tot half, in de hoger gelegen gebieden lokaal zwaar, bewolkt en kans op wat lichte sneeuwval in de ochtenduren. De wind is noordelijk en is zwak tot matig.
Morgen:
In de nacht licht tot half bewolkt, maar overdag meest licht bewolkt. In de dalen kans op laaghangende bewolking. De wind is zuidoostelijk en zwak tot matig.
Donderdag t/m Zondag:
Zwaar tot geheel bewolkt en kans op sneeuw, boven de 300-600m. In de loop van vrijdag meer opklaringen en droger weer, maar vanaf zaterdagmiddag opnieuw veel bewolking en toename van kans op sneeuw.

Zwitserland: Vooral op donderdag kans op sneeuw.


Vandaag:
Licht tot half bewolkt, in de hoger gelegen gebieden tijdelijk zwaar bewolkt en in de middag kans op wat lichte sneeuwval. De wind is matig uit noordelijke richting en kan vlagerig zijn.
Morgen:
Licht, in de hoger gelegen gebieden zwaar bewolkt maar droog. De wind is zwak tot matig uit zuidoost later zuidelijke richting.
Donderdag t/m Zondag:
Zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd lichte sneeuwval, daarna weer zonnige perioden. In het weekend opnieuw toename van bewolking en kans op sneeuw. In de nachten kans op nevel en/of mistbanken. In de dalen neemt de kans op laaghangende bewolking toe.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.