Skip to navigation Skip to main content

Reisweer: Kans op gladheid door opvriezing en mistbanken.

1774 - Reisweer: Kans op gladheid door opvriezing en mistbanken. (1)

De reisomstandigheden voor de komende 2 dagen zien er redelijk goed uit omdat op de route richting de Alpenlanden geen neerslagzones verwacht worden. Hierdoor wordt het weerbeeld bepaalt door de lokale omstandigheden. Het wordt in de nacht en vroege ochtend wel oppassen voor gladheid door de lage temperaturen en/of door enkele mistbanken.


België: Code Groen, lokaal Oranje.


Vrijdag en zaterdag:
In de nachten kunnen met name in het midden en oosten mistbanken gaan ontstaan. En kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten.

Duitsland: Groen, in het uiterste zuiden Oranje.


Vrijdag en zaterdag:
In het westen van Duitsland komen in de nachten enkele (aanvriezende)mistbanken voor en kan het lokaal glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. Op vrijdagavond neemt ten zuiden van de lijn Mannheim-Nürnberg de kans op regen, of sneeuw boven de 600m toe. Op zaterdagmiddag is dit ten oosten van München nog mogelijk. En kan het in het westen nog wat mistig zijn.

Frankrijk: Groen, in het uiterste oosten lokaal Oranje.


Vrijdag en zaterdag:
In de nacht en vroege ochtend slechts lokaal een (aanvriezende)mistbank. Dit zal met name in het uiterste noordoosten en oosten het geval zijn. Ten zuiden van Luxemburg kan hier nog een enkele spat (mot)regen uitvallen.

Italië: Code Groen


Vrijdag en zaterdag:
In de nacht en ochtend slechts een kleine kans op lokaal een enkele mistbank en gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

Oostenrijk: Code Groen, zeer lokaal oranje.


Vrijdag en zaterdag:
Met name aan de noordflank op vrijdag en zaterdagochtend kans op wat lichte sneeuwval. Lokaal komen (aanvriezende) mistbanken voor en kan gladheid voorkomen door bevriezing van natte weggedeelten.

Zwitserland: Code Groen, zeer lokaal oranje.


Vrijdag en zaterdag:
In de nacht en vroege ochtend lokaal een mistbank en/of gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.