Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Vandaag en morgen zon, zondag kans op sneeuw.

1753 - Alpenweer: Vandaag en morgen zon, zondag kans op sneeuw. (1)

Vooral vandaag en morgen schijnt de zon nog volop, slechts op een enkele mistbank in de vroege ochtend na. Vrijdag wordt ook nog een droge dag maar trekken uitgebreide wolkenvelden over de skigebieden. De eerste sneeuwval is nog onzeker maar staat nu voor zondag in de verwachting.

Nog stille pistes in de ochtendzon in Tignes.

Zon, later meer bewolking en in het weekend sneeuw.

De komende dagen gaat geleidelijk aan de invloed van het hogedrukgebied afnemen. De zonnige dagen maken plaats voor meer bewolking en kansen op sneeuw. Vandaag en morgen hebben we eerst nog overal met een vrijwel onbewolkte hemel te maken. Maar met een sneeuwgrens van boven de 1600m is dit in de dalen niet gunstig voor de sneeuw. Op vrijdag trekken vanuit het westen wolkenvelden over de Alpen maar het blijft droog. Op zaterdag is de meeste bewolking weer verdwenen en zijn er zonnige perioden. Maar daarna lijken de kansen op sneeuw toe te nemen, vanaf zondag meer bewolking en is sneeuwval boven de 1200m mogelijk. Het zullen ook nu geen grote hoeveelheden blijken te zijn, maar het is in elk geval verse sneeuw. Op maandagavond komt een volgende bewolkingszone met sneeuw vanuit westen bij aan en kan opnieuw verse sneeuw gaan vallen. De sneeuwgrens daalt dan ook naar 800-1000m en liggen enkele dagen met lagere temperaturen in het verschiet.
Betrouwbaarheid:
80% van de computer berekeningen geven een vergelijkbaar drukpatroon weer. Onzekerheid ligt in sneeuwlocatie en hoeveelheid in het weekend.

Zelfs in schaduw is het aangenaam skiweer in Radons op 1870m.

Duitsland: Zon, later meer bewolking en kleine kans op sneeuw.


Vandaag:
Licht bewolkt, in de nacht lokaal een enkele mistbank. Zwakke zuidoostelijke wind.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt, in de nacht lokaal een enkele mistbank. Matige zuidoostelijk later zuidwestelijke wind.
Vrijdag t/m Maandag:
Eerst licht tot half bewolkt, maar op zondag en maandag geheel bewolkt en kans op regen, of sneeuw boven de 1200m.

Frankrijk: Eerst zon, vanaf zaterdag meer bewolking en sneeuw.


Vandaag:
Onbewolkt. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Morgen:
Onbewolkt. De wind is zwak uit zuidelijke richting.
Vrijdag t/m Maandag:
Eerst nog zonnig, op zaterdag meer bewolking en op zondag kans op sneeuw boven de 1200m, later 800m. De grootste kans op sneeuw in het zuidelijk deel van de Franse Alpen.

Italië: Zonnig, later meer bewolking en kans op sneeuw.


Vandaag:
Onbewolkt. De wind is zeer zwak uit noordelijke richting.
Morgen:
Onbewolkt. De wind is zeer zwak uit zuidelijke richting.
Vrijdag t/m Maandag:
Eerst nog veel zon, in het weekend bewolkt en af en toe lichte sneeuwval.

Oostenrijk: Zon, later meer bewolking en kans op sneeuw.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. In de nacht en vroege ochtend zeer lokaal kans op een mistbank. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Vrijdag t/m Maandag:
Eerst nog zonnig, daarna half tot zwaar bewolkt, maar droog. Vanaf zondag meest zwaar bewolkt en af en toe wat lichte sneeuwval boven de 1200m.

Zwitserland: Eerst zon maar in het weekend kans op sneeuw.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. In de nacht en vroege ochtend zeer lokaal kans op een mistbank. De wind is zwak uit zuidoostelijke richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt. In de nacht en vroege ochtend zeer lokaal kans op een mistbank. De wind is zwak uit zuidwestelijke richting.
Vrijdag t/m Maandag:
Eerst nog zonnige perioden maar in het weekend toenemende bewolking op zondag gevolgd door af en toe wat lichte sneeuwval boven de 1200m.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.