Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Veel zon in de Alpen

1747 - Alpenweer: Veel zon in de Alpen (1)

Hogedrukgebieden blijven het weerbeeld bepalen. Hierdoor is er veel zon en komt in de nacht en ochtend nevel voor. De temperaturen in de dalen zullen overdag ver boven het vriespunt uit gaan komen. Op vrijdag meer bewolking en kans op wat lichte sneeuwval.







Satellietfoto, de laatste wolkenvelden trekken van de Alpen weg.

Veel zon, kleine kans op wat lichte sneeuw in tweede helft van de week.

Tot in de tweede helft van de komende week blijft het weerbeeld bepaald worden door hogedrukgebieden. Hierdoor wordt er met een zuidelijke stroming droge lucht richting de Alpenlanden gevoerd en komen er op uitgebreide schaal opklaringen voor. In de nacht en ochtend kan nevel voorkomen maar tot uitgebreide mistbanken zal het waarschijnlijk niet gaan komen. Overdag komen flarden laaghangende wolken in de dalen voor maar het blijft overal droog. Vanaf vrijdagmiddag zal een bewolkingszone vanuit het westen dichterbij komen. In de nacht naar zaterdag is de bewolking dik genoeg om het te laten regenen of sneeuwen boven de 1400m. De koude lucht waar gisteren nog sprake van was lijkt nu wat meer oostelijk langs te trekken. Hierdoor zal vooral de temperatuur in de dalen tot ver boven het vriespunt gaan oplopen waardoor er sneeuw zal gaan verdwijnen de komende dagen.
Betrouwbaarheid:
75% van de computer berekeningen geven een vergelijkbaar drukpatroon weer. Locatie en de precieze hoeveelheid van de sneeuw is onzeker.

Altijd op de hoogte van het laatste Snowplaza weerbericht bij de “Hotspot” in het Gasteinertal.

Duitsland: Overwegend zonnige perioden, vanaf woensdag meer bewolking.


Vandaag:
Licht bewolkt, in de omgeving van Odenwald en Moseltal zwaar tot geheel bewolkt en kans op wat lichte regen. Zwakke tot matige zuidwestenwind.
Morgen:
Licht bewolkt. Zwakke, lokaal matige, zuidwestenwind.
Dinsdag t/m Vrijdag:
Overwegend licht bewolkt, in nacht en ochtend nevel en/of mistbanken. Op woensdag trekken vanuit het noorden wolkenvelden over maar het blijft droog. Op vrijdag neemt vanuit het westen de bewolking toe en kan er wat lichte regen, of sneeuw boven de 2000m vallen.

Frankrijk: Zonnig.


Vandaag:
Onbewolkt, in de dalen kans op laaghangende bewolking. De wind is zwak en veranderlijk.
Morgen:
Onbewolkt, in de dalen kans op laaghangende bewolking. De wind is zwak uit zuidwestelijke richting.
Dinsdag t/m Vrijdag:
Vrijwel onbewolkt weer. In de nacht kans op mistbanken, overdag flarden laaghangende bewolking.

Italië: Zonnig, vrijdag meer bewolking.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt in het westen, in het noorden eerst half nog half tot zwaar bewolkt. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt. De wind is zwak en veranderlijk.
Dinsdag t/m Vrijdag:
Overwegend onbewolkt weer. In de nacht en ochtend zijn er met name in het westen lokaal mistbanken. Op vrijdagmiddag in het noorden half tot zwaar bewolkt met een kleine kans op lichte sneeuw

Oostenrijk: Zonnige perioden, tegen het weekend meer bewolking


Vandaag:
Eerst half tot zwaar bewolkt, geleidelijk overgaand in licht bewolkt. Met name in Tirol en Kärnten in de dalen kans op hardnekkige laaghangende bewolking. De wind is zwak uit zuidwestelijk richting. Morgen:
Licht bewolkt. Lokaal komt in de dalen laaghangende bewolking voor. De wind is zwak uit zuidelijk richting.
Dinsdag t/m Vrijdag:
Overwegend onbewolkt weer. In de nacht en ochtend zijn er met name in het westen lokaal mistbanken. Op woensdag trekken wolkenvelden over maar het blijft droog. Op vrijdag meest zwaar tot geheel bewolkt weer en in de nacht kans op wat lichte sneeuwval boven de 1800m.

Zwitserland: Overwegend zonnig, woensdag wolkenvelden.


Vandaag:
Licht bewolkt, in het oosten eerst half tot zwaar bewolkt. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt, in de dalen kan laaghangende bewolking voorkomen. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Dinsdag t/m Vrijdag:
Overwegend onbewolkt weer. In de nacht en ochtend zijn er met name in het westen lokaal mistbanken. Op vrijdag meest half bewolkt, maar het blijft droog.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.