Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Vooral veel zon.

1737 - Alpenweer: Vooral veel zon. (1)

Op de meest skipistes schijnt de zon volop, enkel in de dalen is laaghangende bewolking aanwezig. De eerste dagen blijft het beeld vergelijkbaar, maar op vrijdag is er tijdelijk meer bewolking. Het blijft dan wel overal droog, maar daarna keert de zon weer terug.

Satellietfoto, met nog steeds de laaghangende bewolking en mist in de Po vlakte. Maar in het algemeen zonovergoten pistes in de Alpen.

De zon overheerst, op vrijdag tijdelijk meer bewolking.

Tot en met komende maandag wordt het weerbeeld bepaald door een hogedrukgebied. De kern ervan ligt over het zuiden van Europa waardoor we in de Alpenlanden met zeer rustige en standvastige omstandigheden te maken krijgen. Neerslagzones komen vanuit het noordwesten wel richting de skigebieden, maar vrijwel alle activiteit verdwijnt. Hierdoor zullen er op enkele dagen wel wolkenvelden overtrekken, maar het blijft droog. Vrijdag is hierop een uitzondering als een iets actievere bewolkingszone nadert. Dan zal de bewolking hardnekkiger zijn en vooral aan de noordflank kan het zeer licht sneeuwen. Net als afgelopen dagen zien we rondom de Alpen veel bewolking en ook in enkele dalen kan hardnekkige bewolking voorkomen. Maar de verwachting is dat dit komende dagen zal gaan verdwijnen, zodat het overal zonnig is.
Betrouwbaarheid:
90% van de computer berekeningen geven een vergelijkbaar drukpatroon weer.

Een wolkenloze hemel, maar tijdens de afdaling wel laaghangende bewolking. Welke vooral aan de uiterste noordflank van de Alpen voorkomt.

Duitsland: Eerst veel bewolking, later meer zon.


Vandaag:
Zwaar tot geheel bewolkt en droog, in de ochtend kans op (aanvriezende)mist. De wind is zwak uit veranderlijke richting.
Morgen:
Licht tot half bewolkt. In de loop van de ochtend van het noordwesten uit zwaar tot geheel bewolkt. In de middag kan in het Zwarte Woud wat lichte sneeuw vallen boven de 1000m. De wind is zwak uit zuidwestelijke richting.
Vrijdag t/m Maandag:
Aanvankelijk veel bewolking, maar in het weekend steeds meer zonnige perioden. In de nachten kans op mistbanken.

Frankrijk: Veel zon op de pistes.


Vandaag:
Licht bewolkt, in de dalen laaghangende bewolking. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt, in de middag en avond van het noordwesten uit half tot zwaar bewolkt maar droog. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Vrijdag t/m Maandag:
Overwegend licht bewolkt, en mistbanken in de nacht en ochtend. In de dalen komt laaghangende bewolking voor.

Italië: Overwegend zonnig.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. Met name in het westen kans op laaghangende bewolking. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt, in de middag van het noorden uit half bewolkt. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Vrijdag t/m Maandag:
Overwegend licht bewolkt. In de nacht en ochtend zijn er lokaal mistbanken.

Oostenrijk: Zonnige perioden overheersen.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. Beneden de 1200m kan in de dalen laaghangende bewolking voorkomen. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt, met in de dalen kans op laaghangende bewolking. In de middag van het noordwesten uit half tot zwaar bewolkt, maar droog. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Vrijdag t/m Maandag:
Eerst nog veel bewolking, maar droog. In het weekend steeds meer zonnige perioden. In de nacht en ochtend overheersen nevel en/of mistbanken.

Zwitserland: Droog winterweer.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. Beneden de 1200m kan in de dalen laaghangende bewolking voorkomen. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt. Geleidelijk van het noordwesten uit half tot zwaar bewolkt, maar droog. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Vrijdag t/m Maandag:
Overwegend zonnige perioden. Lokaal komen in de vroege ochtend mistbanken voor, overdag beneden 1000m laaghangende bewolking.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.