Skip to navigation Skip to main content

8 manieren om je te vermaken in de accommodatie tijdens de wintersport

Soms komt het voor dat je tijdens de wintersport even een dag (of middag) wilt overslaan. Misschien was het in de après-ski de avond ervoor iets te gezellig, of het weer is te slecht om naar buiten te gaan. Aangezien het immers vakantie is, hoef je je hier niet voor te schamen en kun je gewoon heerlijk in je accommodatie blijven. Maar wat ga je dan doen…

#1. Spelletjes spelen

Open deur lijkt me? Altijd leuk met familie en vrienden, een spel spelen. Neem dan ook voldoende spelletjes mee, bijvoorbeeld in reisformaat. Denk aan Stef Stuntpiloot, 30 Seconds, Krokodil met kiespijn, Ik hou van Holland, Kolonisten van Catan, Uno, Twister, Monopoly, 4 op ’n rij en Mikado. Zorg voor een veelzijdige keus, zodat je soms een spel kunt spelen met 6 mensen, de andere keer met z’n tweeën en weer op andere momenten in combinatie met een schnapsje… ;-)

Spelletjes spelen tijdens de wintersport

#2. Lekker tutten met de meiden

Dames, zorg dat je goed voorbereid op wintersport gaat: maskers, haarbanden, nagellak, remover, vijlen, pincet (voor de wenkbrauwen), sloffen, loungepak, thee, chocolade en kaarsjes. Op de achtergrond speelt natuurlijk een klassieker af als Bring it On of Mean Girls. Tijdens de wintersport kan een avondje tutten natuurlijk niet ontbreken.

#3. Ga uitgebreid koken

De keuken in je accommodatie blijft altijd een uitdaging. Waar ligt alles en is alles wat je nodig hebt er wel? De pannen zijn altijd te klein, er zijn er te weinig, je mist een goed mes of er zijn geen snijplanken. Ga de uitdaging aan en ga op avontuur in de keuken en in de lokale supermarkt en trek (letterlijk en figuurlijk) alles uit de kast.

#4. Dat ene boek dat al weken op je nachtkastje ligt uitlezen

Lezen is heerlijk, zeker als het een leuk boek is. Maar soms lukt het gewoon niet om een boek uit te lezen. Kies tijdens de wintersport voor een heerlijke middag languit op de bank. Loungepak aan, grote kop thee, sneeuw op de achtergrond en natuurlijk je boek. Tip: de winterthrillers van Suzanne Vermeer, waaronder: Lawinegevaar, Mont Blanc, Winterberg en Het Chalet.

Boek lezen tijdens de vakantie

#5. Gamen met de mannen

Heren, tip: ruimte over in de auto? Dan kan die Playstation vast wel mee. Informeer van tevoren even bij je accommodatie naar de staat van de televisie, zodat je rekening kunt houden met de aansluiting. Potje Fifa, Red Dead Redemption, Battlefield of Fallout kan ook prima tijdens de wintersport toch?

#6. Je foto’s op je telefoon opschonen

En doe nou maar niet alsof je niet weet wat ik bedoel, want die 3485 foto’s op je telefoon zijn echt niet allemaal de moeite van het bewaren waard. Heb je even niks te doen en zit iedereen (net zoals jij) moe op de bank? Ga dan even een half uurtje foto’s uitzoeken. Verstand op nul en deleten maar! Tip: maak ook alvast een mapje voor het fotoalbum.

Fotos op telefoon opschonen

#7. Leer iets nieuws

Online kun je allerlei leuke cursussen vinden. Van talen tot fotobewerking, haken en kasten bouwen. Mocht je met een cursus bezig zijn, of met een cursus willen beginnen, dan kun je tijdens de wintersport hier tijd voor vrijmaken. Ook leuk zijn de X voor dummies boeken en wat laagdrempeliger zijn tutorials op YouTube.

#8. Puzzelen

Ook heerlijk in je eentje: puzzelen. Zowel een fysieke puzzel als puzzelboekje kunnen voor een hoop vermaak zorgen. Mijn persoonlijke favorieten zijn Japanse puzzels, ik neem altijd een boekje mee of heb een app op mijn telefoon staan. Ook leuk is om elk jaar een nieuwe puzzel mee te nemen, zoals één van Jan van Haasteren. Hier ben je wel en weekje zoet mee en iedereen kan meedoen wanneer hij of zij zin heeft. Neem ook een puzzelmat mee, zodat je de puzzel ook op kunt bergen.

Heb jij nog meer tips? Laat een reactie achter!

Winter Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.