25 januari 2011 door Joris in 'Nieuws''

Hè hè eindelijk valt er weer wat te genieten op de webcams! Een aantal weken geleden gaf de thermometer in de Alpen nog tropische temperaturen aan, maar koning winter laat zich de afgelopen dagen gelukkig weer gelden. Witte daken, besneeuwde bomen, volle terrassen, kijk zelf maar!

Oostenrijk

In Oostenrijk is het al flink aan het sneeuwen. Dat was ook hoognodig aangezien de pistes het de afgelopen weken zwaar te verduren hadden met de dooi. Nu er weer een verse laag bovenop is gevallen kan er naar hartenlust worden geskied.

Idalpe, Ischgl

Op de Idalpe (2320m) in Ischgl is het een drukte van jewelste

Kirchberg

Kirchberg is klaar voor de invasie van de Oh Oh Cherso jongeren

Ook op de Giggijoch in Sölden wordt flink geskied

Frankrijk

In Frankrijk is de afgelopen dagen wat minder gevallen, gelukkig lag hier al een flinke laag sneeuw. De hoger gelegen pistes liggen er nog prima bij, de dalafdalingen kunnen wel weer een verse lading gebruiken. In tegenstelling tot in Oostenrijk is er in Frankrijk wel een zonnetje te zien aan de hemel.

In Val d'Isère is het prima vertoeven op de zonnige terrassen

Duitsland

Maar ook dichterbij huis kan er nog altijd prima geskied worden. In Winterberg en Willingen heeft het de afgelopen uren flink gesneeuwd en dat is ook duidelijk te zien op de webcams. Voor het weekend nog geen plannen? Binnen vijf uurtjes waan je je in wintersportsferen.

In Winterberg momenteel prima sneeuwcondities

En even verderop in Willingen is het ook lekker aan het sneeuwen

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.