Skip to navigation Skip to main content
Brandnertal

Skigebieden net over de Oostenrijkse grens zijn ideaal voor iedereen die graag op wintersport wil naar Oostenrijk, zonder daar al te lang voor te moeten sturen. De rit over de Duitse Autobahn heeft lang genoeg geduurd en eenmaal aangekomen in het land van bestemming ben je de auto meer dan zat. Het wordt tijd om de bolide ook een weekje vakantie te geven, zodat jij lekker van de skivakantie kunt gaan genieten! Daarom in dit artikel 10 skigebieden net over de Oostenrijkse grens.

1. Kleinwalsertal

Het Kleinwalsertal is een dal in Vorarlberg dat met de auto alleen vanuit Duitsland te bereiken is. Zodra je de Duits-Oostenrijkse grens gepasseerd bent, rijd je direct het dal binnen. Je vindt er vier sfeervolle dorpjes om in te overnachten, met elk hun eigen kenmerken en karakter. Samen met het Duitse Oberstdorf deelt Kleinwalsertal een grensoverschrijdend skigebied met ruim 130 km aan pistes. Die pistekilometers zijn niet allemaal met elkaar verbonden, maar verdeeld over meerdere kleine skigebiedjes. Vanaf Utrecht rijd je hier in een kleine 800 km naartoe.

Skigebieden net over de Oostenrijkse grens in Kleinwalsertal

2. Almenwelt Lofer

Van Vorarlberg reizen we verder naar het Salzburgerland. Hier ligt net over de grens met Oostenrijk, op ongeveer 935 km rijden vanaf Utrecht, het skigebied Almenwelt Lofer. Nadat je bij Kufstein de grens gepasseerd bent, is het nog maar een kleine drie kwartier rijden naar het gebied. Almenwelt Lofer is een gemoedelijke skibestemming, perfect voor families. Gezinnen voelen zich hier meteen thuis en profiteren bovendien van aantrekkelijke kortingen op skipassen.

3. Tiroler Zugspitz Arena

Nadat je bij Füssen de Oostenrijkse grens gepasseerd bent, is het nog maar een klein half uurtje rijden naar de dorpen van de Tiroler Zugspitz Arena. De skiregio wordt gevormd door meerdere kleine skigebieden, zoals Ehrwalder Alm, Berwang-Bichlbach en Grubigstein. Samen goed voor ruim 130 km aan pistes. De Tiroler Zugspitz Arena is super familievriendelijk en perfect voor een wintersport met kinderen. Uitgestrekte kinderlanden, skiles in het Nederlands, vriendelijke mascottes, funslopes, funparks: leren skiën is hier verre van saai!

Familievriendelijk skigebied net over de Oostenrijkse grens

4. Tannheimer Tal

Vitales Land: Tannheimer Tal & Reutte is de verzamelnaam voor alle skigebieden in de omgeving van Reutte en het Tannheimer Tal. De skiregio bestaat uit meerdere losse skigebieden, welke samen goed zijn voor ruim 70 km aan pistes. Nadat je in de buurt van Oberjoch de Duits-Oostenrijkse grens over bent gegaan, is het slechts 10 minuten rijden naar het Tannheimer Tal. Lekker dichtbij dus!

5. Brandnertal

Brandnertal ligt niet ver van de grens tussen Duitsland en Oostenrijk, op minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht. Na het passeren van Bregenz, is het nog een kleine 55 km rijden naar Bürserberg, het eerste plaatsje in het dal. Samen met het naastgelegen Brand vormt het dorp een skigebied met ruim 55 km aan pistes. Boven beide dorpen vind je pistes, welke middels de Panoramabahn met elkaar verbonden zijn. De massa is hier nog niet neergestreken en dankzij het gemoedelijke karakter voelen families en rustzoekers zich hier erg thuis.

Skigebied in Brandnertal Vorarlberg

6. Region Seefeld

Region Seefeld is de verzamelnaam van de skigebieden rond Seefeld en Leutasch. De skiregio ligt niet ver van de bekende Duitse plaats Garmisch-Partenkirchen, op een kleine 900 km rijden vanaf Utrecht. Region Seefeld biedt voor ieder wat wils. De ruim 25 pistekilometers zijn verdeeld over meerdere skigebieden. Daarbovenop vind je hier nog eens meer dan 200 km aan langlaufloipes.

Seefeld vlak bij Oostenrijkse grens

7. Achensee

Rondom het grootste meer van Tirol, de Achensee, liggen drie verschillende skigebieden. Klein, maar fijn en samen goed voor zo’n 50 km aan pistes. Achensee is een ideale bestemming voor wie op zoek is naar skigebieden niet ver van de Duits-Oostenrijkse grens én wie niet meer dan 900 km wil rijden. Vanaf Utrecht is het 886 km rijden. Beginners voelen zich vooral thuis op de pistes van de Zwölferkopf. Gevorderde wintersporters vinden meer uitdaging in het skigebied Christlum en Rofan is bij toerskiërs geliefd. Rondom de Achensee vind je bovendien een uitgebreid netwerk van meer dan 200 km aan langlaufloipes.

Skiën met uitzicht op Achensee

8. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Er zijn uiteraard ook grote skigebieden te vinden net over de Oostenrijkse grens. Een daarvan is SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Met ruim 275 km aan pistes is dit een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Vanuit negen verschillende dorpen heb je eenvoudig toegang tot het skigebied. Het dorpje Söll ligt op slechts 10 km rijden vanaf grensstad Kufstein. Groot voordeel: je hebt geen vignet Oostenrijk nodig om SkiWelt te bereiken!

Skigebied SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

9. Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Wie op zoek is naar een super kindvriendelijk skigebied net over Oostenrijkse grens, zit goed in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Het dorpje Niederau ligt op slecht 20 km van Kufstein en naar Reith im Alpbach is het iets meer dan 30 km rijden. In Ski Juwel hangt een fijne en gemoedelijke sfeer. Hossende menigtes kom je hier niet tegen, wel veel families. Er is een ruim aanbod aan goede skischolen, waarvan een aantal zelfs volledig gespecialiseerd zijn op kinderen. Uiteraard hoeven ook volwassenen zich hier niet te vervelen. De ruim 113 km aan pistes bieden aan iedereen genoeg vermaak en er is altijd wel een knusse hut te vinden voor een korte pauze of uitgebreide lunch.

Wintersport in Ski Juwel skigebied net over de Oostenrijkse grens

10. Steinplatte

We sluiten dit lijstje skigebieden net over de Oostenrijkse grens af met Steinplatte. Dit skigebied ligt zelfs op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Vanuit het Duitse Reit im Winkl en Oostenrijkse Waidring heb je toegang tot de ruim 40 km aan pistes die het gebied telt. Steinplatte is perfect voor een familievakantie. In Triassi Kinderland leren ze spelenderwijs hun eerste bochtjes draaien, er zijn mogelijkheden voor kinderopvang in het TriasPark en ook zijn er meerdere spannende funslopes.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.