Skip to navigation Skip to main content

7 redenen voor een wintersport met vrienden in het Skicircus

17128 - 7 redenen voor een wintersport met vrienden in het Skicircus (2)

Een wintersport met de vriendengroep is ontzettend leuk. Lekker een paar dagen genieten van de pistes en alle leuke dingen die je samen doet. Een ideale bestemming voor een wintersport met vrienden is Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Overdag kun je de ruim 270 pistekilometers verkennen en aan het einde van de dag kun je de après-ski induiken of een spelletjesavond houden in de accommodatie. In dit weblog vind je 7 redenen voor een wintersport met vrienden in het Skicircus.

#1. Feestelijke après-ski

Liefhebbers van après-ski zijn in het Skicircus aan het juiste adres. Rond het middaguur gaat het feest van start in een aantal bars aan de piste. Vervolgens kun je in de dorpen doorgaan tot in de vroege uurtjes. De meeste drukte is te vinden in Saalbach en Hinterglemm, maar ook in Fieberbrunn en Leogang is het na het skiën erg gezellig.

Biertje drinken in de après-ski in het Skicircus

(Foto: © Saalbach)

#2. Er zijn accommodaties geschikt voor grote en kleine groepen

In het Skicircus vind je in de dorpen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn accommodaties voor kleine en grote groepen. Er zijn appartementen en hotels, variërend van twee tot vijf sterren. Je kunt kiezen voor halfpension, maar zelf koken behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Bekijk hier het aanbod aan accommodaties en de dorpen in het Skicircus >

#3. Een groot en veelzijdig skigebied

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn biedt 270 km aan pistes. Het merendeel daarvan is blauw en er zijn een aantal fijne brede pistes om op te oefenen. Ideaal dus als je eindelijk een aantal niet-skiënde vrienden hebt overgehaald om mee te gaan op wintersport. Zij kunnen zelfs skiles krijgen in eigen taal! Uiteraard is er ook genoeg te doen voor gevorderden. Denk aan spannende skitochten, lange en brede afdalingen om op te carven en een aantal pittige zwarte pistes.

Skiën met vrienden op de piste in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

(Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

#4. Veel leuke activiteiten buiten het skiën om

Naast skiën en snowboarden valt er in het Skicircus nog veel meer te beleven. Veel activiteiten zijn ontzettend leuk om samen met de hele vriendengroep aan deel te nemen. Denk aan schaatsen, een middag of avond rodelen, paragliden, snowtubing of een ritje in de paardenkoets.

#5. Gezellige berghutten voor een lunch

Verspreid door het Skicircus liggen allerlei leuke berghutten. Om precies te zijn 60 stuks. Je kunt kiezen voor een lunch in een zelfbedieningsrestaurant, maar ook in een restaurant met bediening. Naast traditionele gerechten, zoals Schnitzel, Kaiserschmarrn en Tiroler Gröstl vind je er ook meer dan genoeg internationale smaken. Een hamburger, pasta of salade is bijna overal wel te bestellen!

Gerechten tijdens de lunch in een berghut in het Skicircus

(Foto: © Saalbach, Sandra Birklbauer)

#6. Samen in de skilift

De skiliften van het Skicircus zijn over het algemeen snel en modern. Je vindt hier maar liefst 29 gondels en in meer dan driekwart van alle stoeltjesliften kun je met zes personen tegelijk plaatsnemen. Als het dus niet al te druk is, kun je gezellig samen naar boven. Ideaal om de avonturen van de vorige avond door te spreken en om plannen te maken voor de skidag die gaat komen.

#7. Hele gave skitochten om samen te skiën

Met 270 km aan pistes kun je elke dag een andere tocht skiën, waar je ook verblijft. Eén van de hoogtepunten is de Skicircus Challenge. Deze skitocht is 65 km lang en alleen geschikt voor gevorderde skiërs. Is dit toch te veel en te moeilijk? Kies dan voor de Saalbach ronde, de Hinterglemm ronde, de Leogang ronde en de Tirol ronde. Deze skitochten variëren tussen de 20 en 26 km.

Skitochten skiën in het Skicircus met vrienden

(Foto: © Saalbach, Mirja Geh)

Wat is voor jou de belangrijkste reden voor een wintersport naar Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn?

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.