Skip to navigation Skip to main content
Ford Kuga PHEV 2021 Winter

Wie niet al te lang achter het stuur wil zitten, kan eens kijken naar skigebieden op minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht. Veruit de meeste wintersporters reizen met de auto naar de sneeuw, maar niet iedereen vindt de lange autorit even prettig. Maximaal 900 km rijden is echt meer dan genoeg! Op zoek naar skibestemmingen dichtbij? In dit artikel een aantal skigebieden op minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht. Niet alleen in Duitsland, maar ook in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.

Skigebieden dichtbij: op minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht

De auto is al jaren het populairste vervoersmiddel van en naar de skigebieden. Dat is ook wel logisch. Er kan van alles mee - zelfs als je met een kleine auto op wintersport gaat - en je bent niet afhankelijk van vastgestelde vertrektijden zoals bij een skivakantie met het vliegtuig. Niet iedereen vindt de lange autorit even prettig. Zeker als je in eigen land maar weinig kilometers aflegt of niet vaak achter het stuur zit. Gelukkig zijn er genoeg skigebieden dicht bij Nederland. Al na iets meer dan 300 km rijden vanaf Utrecht kun je in de echte sneeuw staan! Op zoek naar skigebieden dichtbij, op minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht? Lees snel verder voor onze tips.

Met de auto op wintersport naar skigebieden op minder dan 900 km vanaf Utrecht

1. Skiliftkarussell Winterberg: 311 km

Al na iets minder dan 300 km rijden vanaf Utrecht kun je in de echte sneeuw staan. Winterberg ligt op 311 km rijden van de Nederlandse stad en als het verkeer meezit, doe je daar slechts vier uur over. Ideaal voor wie op zoek is naar een skigebied dichtbij of een skibestemming voor een weekendje weg naar de sneeuw. Skiliftkarussell Winterberg is een van de skigebieden in het Sauerland en telt ruim 27 km aan pistes. Check vooraf wel de sneeuwcondities, die kunnen nog weleens wisselend zijn. Eventueel kun je ook uitwijken naar het nabijgelegen Skigebiet Willingen (17 km aan pistes)

Skigebieden minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht Winterberg
© Spalder Media Group

2. Gérardmer: 600 km

Skiën in Frankrijk, maar niet te lang in de auto zitten? Gérardmer ligt op 600 km rijden vanaf Utrecht, in de Franse Vogezen. Met ruim 40 km aan pistes is dit ook nog eens het grootste skigebied in deze wintersportregio dicht bij huis. Je vindt hier 20 afdalingen, waaronder de langste van de Vogezen (3900 meter). Gérardmer is zeer veelzijdig, maar vooral geliefd bij families met kinderen. Overnachten kan in het gelijknamige plaatsje dat een schitterende ligging heeft aan het meer dat ook dezelfde naam draagt.

3. Klínovec: 684 km

Een goedkope wintersport boeken én niet te veel kilometers rijden vanaf Utrecht? Kijk dan eens niet naar de Alpen, maar naar Tsjechië. Op minder dan 700 km rijden ligt Klínovec, een ideale skibestemming voor prijsbewuste wintersporters. Het is het populairste skigebied van het Ertsgebergte en je hebt hier toegang tot ruim 30 km aan pistes.

4. Feldberg: 692 km

De 1493 meter hoge Feldberg is de hoogste berg van het Zwarte Woud en naamgever van het grootste skigebied van de regio. Skigebied Feldberg telt ruim 30 km aan pistes, gelegen op de flanken van de Grafenmatt en Seebuck. Via liften en pistes kun je zo de oversteek maken van de ene naar de andere berg. Feldberg heeft een veelzijdig piste-aanbod en biedt daarmee genoeg variatie voor ieder niveau.

5. Oberstdorf Kleinwalsertal: 806 km

Het Duitse Oberstdorf en Oostenrijkse Kleinwalsertal vormen samen een grensoverschrijdende skibestemming met ruim 130 km aan pistes. Die zijn niet allemaal met elkaar verbonden, maar verdeeld over meerdere kleine skigebieden. Met één skipas kun je in allemaal terecht. Oberstdorf ligt op 806 km rijden vanaf Utrecht en Riezlern, de eerste plaats in het Kleinwalsertal op 813 km afstand. 

Oberstdorf Kleinwalsertal

6. Vitales Land: Tannheimer Tal & Reutte: 809 km

Vitales Land: Tannheimer Tal & Reutte is de skiregio met verschillende skigebieden in de buurt van Reutte en Tannheimer Tal. Die zijn niet allemaal onderling verbonden met liften en pistes, maar wel met één skipas toegankelijk. Je vindt hier ruim 70 km aan pistes, druk is het bijna nooit en de sfeer is gemoedelijk. Ideaal voor beginners en families. Reutte ligt op 809 km afstand.

7. Tiroler Zugspitz Arena: 812 km

Skiën in een skigebied in Oostenrijk, maar niet meer dan 900 km rijden vanaf Utrecht? Al na 812 km rijden kun je op de latten staan. De Tiroler Zugspitz Arena is een schitterende skiregio met meerdere skigebieden met elk hun eigen kenmerken en karakter, samen goed voor ruim 140 km aan pistes. Niet alle skigebieden zijn onderling verbonden, maar met de gratis skibus kun je makkelijk heen en weer pendelen. Bichlbach en Berwang zijn de eerste plaatsjes die dat je tegenkomt. Ook fijn: een vignet Oostenrijk is hier niet nodig!

Ehrwald Tiroler Zugspitz Arena

8. Toggenburg: 818 km

Genieten van de Zwitserse Alpen, maar niet meer dan 900 km rijden vanaf Utrecht naar een skigebied? Het is mogelijk! Toggenburg is geen bekende naam in deze lijst, maar absoluut een bestemming om te ontdekken. Het plaatsje ligt op slechts een uurtje rijden van Zürich en biedt toegang tot ruim 60 km aan pistes die tot maximaal 2262 meter hoogte reiken.

9. Engelberg: 822 km

Een ander skigebied in Zwitserland op minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht is Engelberg. Vanuit 'het dorp van de engelen' kun je skiën in twee skigebieden. Brunni is met 7 pistekilometers de kleinste van de twee en is vooral geliefd bij families en winterwandelaars. Het skigebied op de flanken van de Titlis telt ruim 80 km aan pistes en is dankzij de ligging tot 3028 meter hoogte zeer sneeuwzeker. In dit skigebied voelt vooral de gevorderde skiër zich thuis, al zijn er ook genoeg mogelijkheden voor beginners.

Skigebieden minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht in Zwitserland
© Spalder Media Group

10. Damüls-Mellau-Faschina Schneereich: 823 km

De dorpen Damüls, Mellau en Faschina vormen samen een zeer sneeuwzeker skigebied, op nog geen 900 km rijden vanaf Utrecht. Mellau ligt het dichtst bij, op nog geen 823 km rijden van de Nederlandse stad. Je hebt hier toegang tot bijna 90 km aan pistes en van grote druktes is vrijwel nooit sprake.

11. Montafon

Het Montafon is een bijna 40 km lang dal, in het westen van het Oostenrijkse Vorarlberg. Je vindt hier meerdere sfeervolle dorpen en gemoedelijke skigebieden, samen goed voor ruim 200 km aan pistes. Silvretta Montafon, onder andere toegankelijk vanuit Schruns en St. Gallenkirch, is met ruim 140 km aan pistes het grootste skigebied van allemaal. Het Montafon is een ideale bestemming voor families, rustzoekers en natuurliefhebbers.

Skigebied Montafon
© Spalder Media Group

12. Ski Arlberg: 883 km

Een ander skigebied in Vorarlberg op minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht is Ski Arlberg. Met ruim 300 km aan pistes is dit het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Ideaal voor kilometervreters (tip: Run of Fame Arlberg skitocht)! Zürs ligt op 883 km rijden. Lech am Arlberg, ook wel bekend als de jaarlijkse wintersportbestemming van de Koning, ligt op 887 km rijden vanaf Utrecht en naar St. Anton am Arlberg is het 890 km rijden.

Ski Arlberg skigebied op minder dan 900 km rijden van Utrecht

Nog meer skigebieden onder de 900 km rijden (vanaf Utrecht)

Naast bovengenoemde skigebieden zijn er nog veel meer opties waarbij je niet meer dan 900 kilometer hoeft rijden vanaf Utrecht. Een aantal hebben we hieronder opgesomd, maar er zijn er natuurlijk nog meer! 😉

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.