Skip to navigation Skip to main content

8 must do’s tijdens een wintersport in Kitzbühel

17069 - 8 must do’s tijdens een wintersport in Kitzbühel (2)

Kitzbühel is een sfeervolle wintersportbestemming in Tirol. De stad staat onder andere bekend om het kleurrijke centrum, de mooie winkels en de jaarlijkse Hahnenkammrennen. Kitzbühel deelt het skigebied met het nabijgelegen Kirchberg en samen zijn zij goed voor 234 km aan pistes. Je kunt hier heerlijk skiën, maar ook tal van andere activiteiten ondernemen. In dit weblog hebben we 8 must do’s in Kitzbühel op een rijtje gezet.

#1. Hahnenkammrennen bezoeken

De Hahnenkammrennen vinden al meer dan 75 jaar iedere winter plaats in Kitzbühel. De Streif behoort tot één van de meest spectaculaire afdalingen van de World Cup. Wedstrijdskiërs trotseren hellingen tot wel 85%, behalen snelheden van 140 km per uur en maken sprongen van zo'n 80 meter. Een legendarisch evenement dat je echt een keer moet hebben meegemaakt. Wees er wel op tijd bij, want meer dan 80.000 mensen komen kijken naar de Hahnenkammrennen. De 80e editie vindt plaats van 20 t/m 26 januari 2020.

#2. Ski de familie Streif

Wanneer de Hahnenkammrennen niet plaatsvinden, is de Streif geopend als skiroute (als de sneeuwcondities het toelaten). Echter is deze route alleen geschikt voor ervaren wintersporters met een goede skitechniek. Wel bestaat er een andere leuke variant: de familie Streif. Je volgt bijna dezelfde route, maar dan zonder de zwarte stukken. Vergis je echter niet, deze rode afdaling is best pittig en, hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, niet geschikt voor beginners.

17069 -  (8)
(Foto: © Kitzbühel Tourismus – Michael Werlberger)
(Foto: © Kitzbühel Tourismus – Michael Werlberger)

#3. Skiën op de Kitzbüheler Horn

De Kitzbüheler Horn (1996 m) is de huisberg van Kitzbühel en ligt direct bij het dorp. Vanuit Kitzbühel bereik je met de Hornbahn het skigebied dat beschikt over 17 km aan pistes en 3 km aan skiroutes. De blauwe dalafdaling is een must-ski en ook voor minder ervaren skiërs goed te doen.

#4. Lunchen bij een fijne berghut

Aan fijne berghutten geen gebrek in het skigebied van Kitzbühel. Je hebt de keuze uit maar liefst 60 verschillende hutten en bergrestaurants. Houd een koffiestop bij het Pengelstein restaurant en geniet van het uitzicht op de Hohe Tauern en de Grosser Rettenstein. Een andere aanrader is de Seidlalm. De oude hut heeft een aantal jaar geleden een complete metamorfose ondergaan en is omgetoverd tot een sfeervolle berghut met veel hout.

17069 -  (9)
(Foto: © Kitzbühel Tourismus – Michael Werlberger)
(Foto: © Kitzbühel Tourismus – Michael Werlberger)

#5. Shoppen & après-ski

Het sfeervolle en gezellige centrum van Kitzbühel heeft een groot aanbod aan winkels. Je vindt hier bekende merken, zoals Louis Vuitton, Lacoste, Gant en Bogner. Weliswaar het hogere segment, maar het is wel heel erg leuk om even binnen te kijken naar al die mooie spullen. Naast bovengenoemde merken zijn er enkele speciaalzaken, kleine boetiekjes en sportwinkels, zoals Intersport, Sport2000 en Peak Performance. Voor après-ski zit je ook goed in Kitzbühel. Een aanrader is The Londoner. In deze Engelse pub is vaak livemuziek en je kunt hier uiteraard allerlei lekkere biertjes bestellen.

#6. Ontdek het prachtige landschap

Ben je op zoek naar een romantisch uitstapje met je geliefde of een echte familieactiviteit? Kies dan voor een ritje in de paardenkoets. De koets wordt voortgetrokken door twee paarden. Samen met een koetsier maak je een prachtige tocht door het winterse landschap van Kitzbühel. Romantisch, maar ook ontzettend leuk om als gezin te doen. Ook liggen er in de omgeving tal van winterwandelpaden. Wandel bijvoorbeeld naar de Schwarzsee en geniet van het prachtige winterlandschap.

17069 -  (10)
(Foto: © Kitzbühel Tourismus)
(Foto: © Kitzbühel Tourismus)

#7. Rodelen op de Gaisberg

Rodelen is een leuke activiteit voor jong en oud. Of je nou op wintersport gaat met het gezin of met de vriendengroep. Lol en pijn in je buik van het lachen zijn gegarandeerd. Breng voor de perfecte rodelmiddag of -avond een bezoek aan de Gaisberg. Je kunt hier gemakkelijk met de skibus naartoe. Overdag is de baan open van 09:00 tot 16:00 uur en ’s avonds (dinsdag t/m zaterdag) van 18:30 tot 21:30 uur. De baan is 3,5 km lang en je kunt er met een houten slee van afdalen.

#8. Dineren bij een toprestaurant

In het centrum van Kitzbühel vind je een ruime keus aan restaurants. Van culinaire hoogstandjes tot een overheerlijke pizza. Je vindt hier zelfs verschillende door Gault Millau bekroonde restaurants. Tip 1 is Rosi’s Sonnbergstuben. Dit sfeervolle en authentieke restaurant ligt op de Bichlalm net buiten het dorp en wordt gerund door Rosi. Tip 2 ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in het centrum. Restaurant, café en bar CENTRO is een leuke bestemming voor een hapje en een drankje.

Meer informatie over een wintersport in Kitzbühel >

17069 -  (11)
(Foto: © Kitzbühel Tourismus – Michael Werlberger)
(Foto: © Kitzbühel Tourismus – Michael Werlberger)
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.