Skip to navigation Skip to main content
17030 - 8 leuke weetjes over Turracher Höhe (2)

Turracher Höhe, deze naam heb je wellicht al vaker langs zien komen op Snowplaza. Ik heb het skigebied zelf al een aantal keer bezocht en eerlijk is eerlijk, de bestemming heeft een plekje in m'n hart weten te veroveren. Turracher Höhe is misschien niet zo groot en bekend, maar kwaliteit gaat hier boven alles en dat is precies wat het gebied zo bijzonder maakt. In dit weblog zet ik een aantal leuke weetjes over het skigebied voor je op een rijtje.

#1. Turracher Höhe ligt op 1760 meter hoogte

Turracher Höhe ligt op de grens van de Oostenrijkse deelstaten Karinthië en Steiermark. De bestemming ligt op een prachtig hoogteplateau, omgeven door de kenmerkende heuvelachtige bergen van de Nockberge. De pistes van het skigebied liggen tussen de 1400 en 2200 meter hoogte.

#2. Het is een sneeuwzeker skigebied

Mede dankzij de hoge ligging is Turracher Höhe een sneeuwzekere bestemming. Van november tot mei kun je hier terecht op prachtige witte pistes. Ook de daken van de accommodaties zijn vaak bedekt met een dikke laag sneeuw.

17030 -  (8)

#3. Maak een skironde dankzij de Seetaxi

De skipistes van Turracher Höhe liggen aan weerszijde van de Turracher See. Hierdoor is automatisch een skironde ontstaan. De enige drempel die het skigebied moest zien te overbruggen, was het meer. Hoe kom je hier overheen als je er niet omheen kunt? Dit heeft Turracher Höhe heel inventief opgelost met de Seetaxi. Deze taxi is een tractor. Achter de tractor hangt een stang, waar je je aan vast kunt houden. Zo trekt de Seetaxi je op je ski's of snowboard van de ene naar de andere kant van het meer.

#4. De grootste funmountain van Europa

Naast de 'gewone' pistes vind je in Turracher Höhe allerlei vormen van vermaak in de sneeuw. Zo is er een Snowpark, een Family-Line (snowpark voor kinderen) en een kidsslope. In seizoen 2018/2019 voegt Turracher Höhe nog twee extraatjes aan dit rijtje toe: een 1,5 kilometer lange funslope en een funcross.

17030 -  (9)

#5. Gratis butlerservice op de piste

Een bijzondere service in Turracher Höhe is de pistebutler. De pistebutler is dé serviceverlener in Turracher Höhe. Je vindt hem of haar (in herkenbaar pak) regelmatig op de piste met een speciale rode Mercedes sneeuwscooter. Hier kun je dan een gratis glaasje prosecco krijgen, zonnebrandcrème en zakdoekjes. Verder kun je ook met de pistebutler gaan sneeuwschoenwandelen, een skisafari maken of langlaufen. Al meer dan 14 jaar legt de pistebutler de gasten in de watten!

#6. Ski-in ski-out bij bijna alle accommodaties

Turracher Höhe is puur op de wintersport gericht. Dit is tegelijkertijd ook een nadeel, want je vindt hier geen winkels, maar wel veel hotels en appartementen. Het voordeel is dat je bij de meeste accommodaties tot aan de voordeur kunt skiën.

17030 -  (10)

#7. Uitmuntende lokale gastvrijheid

Uit eigen ervaring kan ik ook zeggen dat de medewerkers van de bergliften en in de berghutten allemaal bijzonder gastvrij en vriendelijk zijn in Turracher Höhe. Met liefde en passie wordt verteld over het gebied en de kwaliteit die voor iedereen zo belangrijk is.

#8. 15 km aan langlaufloipen

Ook voor langlaufers biedt Turracher Höhe een aantal mogelijkheden. De vier loipen zijn samen zo'n 15 km lang. Voor beginners zijn er de Turracher See-loipe (1,8 km) en de Hochmoor-loipe (3,7 km). Voor de meer ervaren langlaufers zijn er de Weitental-loipe (7,2 km) en de Zirbenwald-loipe (3,1 km).

17030 -  (11)
Winter Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.