Skip to navigation Skip to main content

De leukste evenementen, feesten en festivals tijdens skiseizoen 2018/2019

17011 - De leukste evenementen, feesten en festivals tijdens skiseizoen 2018/2019 (1)

Tijdens het skiseizoen van 2018/2019 vinden er tal van evenementen, feesten en festivals plaats in de Alpen. Als feestbeest kun je de hele winter allerlei festiviteiten bijwonen. En nog beter, je kunt dat combineren met één van je andere favoriete bezigheden: skiën of snowboarden! In dit weblog hebben we de leukste evenementen, feesten en festivals tijdens skiseizoen 2018/2019 op een rijtje gezet.

#1. Electric Mountain Festival in Sölden

In Sölden weet men wel wat feestvieren is en daarvan is het Electric Mountain Festival een goed voorbeeld. Op het podium op de Giggijoch hebben de afgelopen jaren dj’s gestaan als Afrojack, Sunnery James & Ryan Marciano, Bakermat en Jonas Blue. Twee dagen lang, op 4 en 5 april 2019, schallen de beste beats door het betoverende sneeuwlandschap. Op vertoon van een geldige skipas heb je toegang tot alle feesten. En na afloop? Dan gaat alles natuurlijk vrolijk verder in de après-ski in het dorp.

Tip: Op 1 december 2018 en op 18 januari, 15 februari en 15 maart 2019 vinden de Electric Mountain Party’s plaats. Ook op deze dagen kun je spetterende optredens verwachten.

(Foto: © Ötztal Tourismus, Rudi Wyhlidal)

#2. Top of the Mountain concerten in Ischgl

In Ischgl gaat het skiseizoen niet alleen feestelijk van start, maar wordt het ook feestelijk afgesloten. Bekende namen als Alicia Keys, James Blunt, Robbie Wiliams, Helene Fischer, Pink, Elthon John en Nickelback hebben hier allemaal op het podium gestaan. Het Top of the Mountain Openingsconcert vindt plaats op 24 november 2018. Jason Delulo zal op deze dag vanaf 18.00 uur het skiseizoen feestelijk aftrappen vanaf het podium in het dorp. Het Top of the Mountain Closingconcert vindt plaats op 30 april 2019. Vanaf 13.00 uur schallen de hits van Lenny Kravitz door de speakers op de Idalp.

#3. Snowbombing in Mayrhofen

Van 8 t/m 13 april 2019 vindt de 20e editie van het Snowbombing festival in Mayrhofen plaats. Met meer dan 100 verschillende acts belooft het een behoorlijk spektakel te worden. Het begin van de line-up, met artiesten als Fatboy Slim, Andy C, The Prodigy en Stormzy, is inmiddels bekend gemaakt. Er zijn verschillende podia, waaronder eentje in het bos, in het dorp, in de Iglo’s op de berg en bij de Bruck’n Stadl.

#4. Dutchweek

Dutchweek is inmiddels een klinkende naam op feestgebied in de Alpen. De afgelopen jaren zijn er allerlei nieuwe locaties bijgekomen en kun je op steeds meer plaatsen dit geweldige feest bijwonen. Tijdens Dutchweek begin je de dag met een aantal heerlijke afdalingen. Na de lunch is het tijd voor het eerste feestje op de berg en vervolgens kun je in het dorp doorgaan tot in de late uurtjes. Bekijk hieronder wanneer welk event plaatsvindt:

#5. Zermatt Unplugged

Muziekliefhebbers en wintersportfans zijn in Zermatt aan het juiste adres. Niet alleen kun je het ruim 360 km grote skigebied verkennen, er zijn ook allerlei optredens van bekende artiesten. Het festival vindt plaats van 9 t/m 13 april 2019, op verschillende locaties in het dorp en op de berg. Het programma wordt 31 oktober 2018 bekend gemaakt op de website. Meer informatie over Zermatt Unplugged vind je hier >

#6. De SkiWelt Pistenparty Wochen

De SkiWelt Piste Party Wochen vinden plaats van 5 t/m 20 januari 2019. Twee weken lang kun je niet alleen genieten van de heerlijke pistes van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, maar ook van allerlei optredens. Op diverse locaties kun je terecht voor livemuziek en dj's. Bijvoorbeeld de Rodel Rockparty met de 3 Verschärften of Alpine Deluxe in de Brixner Stadl. Maar dat is niet alles. Ook de BAYERN 3-Pistenparty en de Radio U1 Pistenparty vinden tijdens deze twee weken plaats.

#7. Rave on Snow - Saalbach

Rave on Snow in Saalbach viert van 13 t/m 16 december 2019 haar 25e verjaardag. Wat ooit begon als een vriendenvakantie samen met een aantal dj’s, is inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement. Op maar liefst 13 plaatsen, van de Schattberg tot de ondergrondse parkeergarage, zetten dj’s het dorp (en het skigebied) op z’n kop. Enkele namen in de line-up zijn: Chris Liebing, Karotte, Sam Shure en Tobi Neumann. Meer informatie over Rave on Snow vind je hier >

#8. Snowzone in Les Deux Alpes

Electro liefhebbers kunnen van 9 t/m 16 maart 2019 helemaal uit hun dak gaan in Les Deux Alpes tijdens Snowzone. Dj’s als Ante Perry, Dave Replay, Sekula, Younotus, Marco Franica en Larse zetten tijdens deze dagen het wintersportdorp op z’n kop. Er zijn feestjes in de club, op de piste, bij de Pano bar en onderaan de piste bij de Jandri Express gondel.

#9. Tommorrowland Alpe d’Huez

Het populaire festival Tomorrowland komt deze winter naar L'Alpe d'Huez. De allereerste editie van dit spectaculaire feest zal plaatsvinden van 13 tot 15 maart 2019. Het dorp is tijdens deze dagen alleen toegankelijk voor de 30.000 festivalbezoekers. Het thema van Tomorrowland Winter is ‘The Hymne of the Frozen Lotus’. Op meerdere podia zullen artiesten van over de hele wereld optreden. De line-up is nog niet bekend, maar het belooft spectaculair te worden. Wil je boeken, dan kom je op een wachtlijst, maar er is nog altijd kans om te gaan!

#10. BERGFESTival Saalbach

Van 7 t/m 9 december 2019 vindt BERGFESTival Saalbach plaats. Voor het zesde jaar op rij is dit hét openingsfestival van SaalbachHinterglemm. Op verschillende podia zijn optredens van artiesten zoals Beatsteaks, Seiler & Speer, Granada en Sondaschule bij te wonen. Uiteraard is er ook voldoende tijd om eindelijk je eerste bochten in de sneeuw te draaien van dit skiseizoen.

Welke feesten, evenementen en festivals ga jij bijwonen dit skiseizoen?

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.