16 januari 2011 door Miranda in 'Live vanuit de sneeuw', Reisverslagen''

Waren de omstandigheden een paar weken geleden tot in het Sauerland fantastisch, momenteel is het op veel plekken „huilen met de pet op“. Slechte sneeuw op de lagere pistes, regen en veel te hoge temperaturen voor de maand januari. Wij zijn afgereisd naar Tignes en zijn vol verwachting hoe de sneeuw hier zal zijn.

Panne onderweg

Door pech onderweg rijden we pas rond 20.00 uur vanaf Bourg-Saint-Maurice omhoog richting Michelin ster

We logeren in Hotel Arbina, van buiten een lelijk gebouw, maar van binnen sfeervol gerenoveerd. We zijn nog net op tijd om aan te schuiven aan het diner in het restaunt van ons hotel. Als we de kaart bekijken lijkt het alsof we niet „zomaar“ in een restaurant zitten. Tussen de exclusieve culinaire gerechten staat ook een entrecote met frites. Doe me die maar! Het vlees is echt super. Logisch, later blijkt dat dit restaurant een Michelins-ster heeft. Ooooh, vandaar!

Beetje steil

Als we de volgende ochtend de gordijnen openen zien we een strak blauwe lucht; dit gaat een hele mooie dag worden. We gaan vandaag op pad met skileraar Bruno die ons vooral kennis laat maken met de off-piste mogelijkheden in

Het is even wennen aan de "zware poeder".

Lege batterij

Na de lunch gaat het gelukkig een stuk beter. Ik heb meer power in m’n benen, de zware sneeuw went en het draaien van de bochten gaat gelukkig een stuk soepeler. We klimmen af en toe een stukje te voet, maar het is het meer dan waard; Bruno weet de beste sneeuw te vinden.. Dat is toch wel het voordeel van een leraar/gids, deze afdalingen hadden we zelf nooit gevonden. Hij laat ons de mooiste off-piste afdalingen van

Links bij de rotsen, daar zijn we naar beneden gekomen.

In Tignes mag je in principe overal off-piste. Het is aan te raden met een gids op pad te gaan. Off-piste skiën is niet zonder risico; ga nooit op pad zonder pieper, sonde en schep!

Deze reis werd mede mogelijke gemaakt dankzij:
Tignes Office Du Tourisme

Terug naar boven ▲

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

2 jul Tol in Frankrijk: tips voor je wintersport
1 jul Oostenrijkse taal: deze woorden moet je kennen
29 jun Nieuwe gondels voor de Matterhorn-Express in Zermatt