Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Zon, in de tweede helft van de week sneeuw.

De zon overheerst in de Alpen. In enkele dalen zal laaghangende bewolking aanwezig zijn, maar op de pistes is het goed toeven. Het is wel jammer dat in een groot aantal dalen de sneeuw weer verdwenen is, maar de kans is aanwezig dat hier aan het eind van de week weer verse sneeuw valt.

Overzicht met de sneeuwhoogtes voor vandaag.

Zonnig, later meer bewolking en kans op sneeuw.

De gehele periode blijft de invloed van een hogedrukgebied in de Alpenlanden aanwezig. Hierdoor hebben we in het algemeen met rustige omstandigheden te maken. Het is overwegend zonnig en de temperaturen kunnen in de middag in de dalen ver boven het vriespunt uitkomen, als de sneeuwgrens rond de 2800m ligt. We zullen zien dat lokaal in de dalen laaghangende bewolking aanwezig blijft, maar sneeuw is hieruit niet te verwachten. Op dinsdag komt een bewolkingzone wel tegen de noordflank van de Alpen aan te liggen, maar het blijft droog. De eerste verse sneeuw valt op donderdag en vrijdag als een bewolkingszone vanuit het noorden zuidwaarts trekt. Omdat de sneeuwgrens dan daalt naar 200-400m ziet het er naar uit dat in de dalen ook weer wat sneeuw zal gaan vallen.
Betrouwbaarheid:
80% van de computer berekeningen geven bovenstaand drukpatroon weer.

Sneeuwgebieden goed zichtbaar op satellietfoto van gisteren.

Duitsland: Eerst wat zon, later meer bewolking en kans op sneeuw.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt, met uitzondering van het Zwarte Woud waar bewolking aanwezig kan blijven beneden de 1200-1800m. De wind is zwak en komt uit het zuiden.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt. In de middag van het noordwesten uit toenemende bewolking en in de avond kan in het Zwarte Woud wat neerslag vallen. De kans op sneeuw is klein. De wind is zwak tot matig uit zuidwestelijke richting.
Dinsdag t/m Vrijdag:
Licht tot half bewolkt. In het Zwarte Woud half tot zwaar bewolkt en mogelijk wat lichte regen. Woensdag begint opnieuw zonnig, maar geleidelijk komt van het westen een neerslagzone dichterbij. Hieruit valt af en toe wat lichte regen, of sneeuw boven de 1500m, op donderdag blijft het aanhoudend bewolkt en van tijd tot tijd regen, en later sneeuw tot in de dalen.

Frankrijk: Zonnig, later meer bewolking.


Vandaag:
Zonnig, lokaal kan in de dalen laaghangende bewolking voorkomen. De wind is zwak uit zuidelijke richting.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt, in de middag van het westen uit wat dikker wordende sluierbewolking, maar het blijft droog. De wind is zwak uit veranderlijke richtingen.
Dinsdag t/m Vrijdag:
Eerst overwegend zonnig, vanaf woensdag toenemende bewolking gevolgd door regen of sneeuw. De sneeuwgrens ligt op donderdag rond de 1800-2200m, maar daalt tot in de dalen op vrijdag.

Italië: Zonnig, later meer bewolking en sneeuw.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt. De wind is zwak en veranderlijk.
Morgen:
Onbewolkt, kleine kans dat het aan tegen de Alpen licht tot half bewolkt is als gevolg van stau. De wind is zwak uit zuidwestelijke richting.
Dinsdag t/m Vrijdag:
Zonnig. In de dalen in de vroege ochtend kans op mistbanken en/of laaghangende bewolking. Vanaf woensdagmiddag meer bewolking en op donderdag en vrijdag verse sneeuw .

Oostenrijk: Geleidelijk meer bewolking en kans op sneeuw.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt, lokaal in de dalen laaghangende bewolking. De is zwak uit zuidelijke richting.
Morgen:
Licht bewolkt, in de dalen kans op laaghangende bewolking. De is zwak uit zuidelijke richting.
Dinsdag t/m Vrijdag:
Eerst veel zon, maar vanaf woensdagavond meer bewolking en donderdag kans op sneeuw boven de 1200-1500m, later tot in de dalen.

Zwitserland: Eerst zon, later meer bewolking en sneeuw.


Vandaag:
Vrijwel onbewolkt, lokaal in de dalen kans op een mistbank of laaghangende bewolking. Zwakke zuidelijke wind.
Morgen:
Vrijwel onbewolkt, lokaal in de dalen kans op een mistbank of laaghangende bewolking. Zwakke zuidelijke wind.
Dinsdag t/m Vrijdag:
Eerst zonnig weer, op dinsdag overtrekkende wolkenvelden maar droog. Op woensdag van het westen uit meer bewolking en toenemende kans op sneeuw kans op sneeuwval boven de 1200-1500m. Later daalt de sneeuwgrens tot in de dalen

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.