Skip to navigation Skip to main content

Reisweer: Vooral op vrijdag regen boven Nederland en Duitsland

Op vrijdag ligt boven Nederland en Duitsland een bewolkingszone waarbij van tijd tot tijd regen voorkomt. Deze bewolkingszone schuift op zaterdagochtend naar het zuidoosten van Duitsland. De neerslag zal voornamelijk als (mot)regen vallen, waarbij de grootste hoeveelheid op vrijdag boven Nederland valt.


België: Code Groen


Vrijdag en zaterdag:
Veel bewolking en af toe wat lichte regen, op vrijdagavond tijdelijk buiige regen. Problemen zijn er niet te verwachten. Slechts een kleine kans dat op zaterdagochtend in de Ardennen mist voorkomt.

Duitsland: Code Groen, lokaal Oranje


Vrijdag en zaterdag:
De regenzone ligt op vrijdag boven het centrale deel van Duitsland en trekt in zuidoostelijke richting. De activiteit neemt behoorlijk af, waardoor er geen problemen te verwachten zijn. Tijdens de neerslag zullen windstoten voorkomen tot ca 65km/h.

Frankrijk: Groen, in mistbanken Oranje.


Vrijdag en zaterdag:
Vrijdag- en zaterdagochtend komen lokaal enkele mistbanken voor, welke spoedig verdwijnen.

Italië: Code Groen


Vrijdag en zaterdag:
Geen bijzonderheden, vooral veel zon.

Oostenrijk: Code Groen

Vrijdag en zaterdag:
Geen problemen, op zaterdag komt er een neerslagzone vanuit het noordwesten aan. De neerslaghoeveelheid is zeer licht, en valt voornamelijk als regen. In de ochtend is het overal al weer zonnig.

Zwitserland: Groen, in mistbanken Oranje.


Vrijdag en zaterdag:
Geen verkeersbelemmerende problemen, slechts zeer lokaal kan een mistbank voorkomen.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.