Skip to navigation Skip to main content
16786 - Skigebieden voor een wintersport met een grote groep (1)

Ga jij dit seizoen op wintersport met het bedrijf, een grote groep vrienden of familie en ben je nog op zoek naar een geschikte bestemming? Lees dan snel verder! Wanneer je met een groep op wintersport gaat, heb je vaak te maken met verschillende niveaus: de een kan al goed skiën, terwijl de ander de blauwe piste spannend genoeg vindt en eigenlijk nog skiles zou moeten nemen. Het is vaak wel leuk om tussen de middag elkaar weer te treffen op een centrale plaats, zodat je samen kunt lunchen. Daarnaast mag een gezellige après-skibar natuurlijk niet ontbreken. In dit artikel skigebieden waar grote groepen zich zonder twijfel goed zullen vermaken!

Short-ski of liever een hele week?

Wanneer je met een groep vrienden of het bedrijf op wintersport wil, ligt een short-ski voor de hand. Zeker wanneer je in het weekend op wintersport gaat hoeven er minder vrije dagen opgenomen te worden. Als de reis dan ook nog eens optimaal is samengesteld, profiteer je van de maximale tijd op de piste. Maar langer kan natuurlijk ook! Wie met de familie of vriendengroep een week op wintersport wil heeft ook genoeg mogelijkheden. In alle Alpenlanden zijn grote chalets en appartementen te vinden die geschikt zijn voor grote groepen. Om tot een keuze voor een skigebied te komen, moet je goed kijken naar de wensen van de groep. Gezellige après-ski of liever rust en ongerepte natuur? Honderden kilometers piste of liever een compact, familieskigebied?

Wellicht dat onderstaande skigebieden bij jouw skigroep in de smaak vallen! Groepsreizen wintersport 2019/2020 >

16786 -  (3)

#1. Saalbach-Hinterglemm

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is zo’n skigebied dat alle ingrediënten heeft voor een geslaagde wintersport met een grote groep. Vooral de dorpen Saalbach en Hinterglemm zijn zeer geschikt. Hier vind je grote appartementen, 270 km aan pistes die vooral blauw en rood zijn, goede skischolen mét Nederlandstalige leraren én een gezellige après-ski. Hinterglemm wordt ieder jaar overspoeld door Nederlanders, Saalbach is groter en internationaler.

#2. Val Gardena

Val Gardena ligt in het Italiaanse Zuid-Tirol, middenin de Dolomieten. De drie dorpen Ortisei, St. Christina en Wolkenstein hebben elk hun eigen karakter, waarbij Ortisei het grootst en meest levendig is en Wolkenstein het meest centraal gelegen en kleinst is. Waarom deze bestemming goed is voor grote groepen? Wat dacht je van heerlijk Italiaans eten in de berghutten, veel zonuren, pistes voor elk niveau en met z’n allen de meest bekende skitocht van de Alpen afleggen, de Sella Ronda. In de après-ski wordt misschien niet met skischoenen op de tafels gedanst, maar erg gezellig is het er wel.

16786 -  (4)

#3. Les Deux Alpes

Les Deux Alpes biedt het allemaal: sneeuwzekerheid, een groot pisteaanbod en gezellige après-ski. Je hebt hier meer dan 200 kilometer aan pistes tot je beschikking die tot een hoogte van maar liefst 3600 meter reiken. Waaghalzen kunnen hun kunsten vertonen in één van de uitdagende snowparks, terwijl er voor beginners een groot aantal blauwe pistes zijn. Een ander voordeel van Les Deux Alpes is het (grote) aanbod aan accommodaties. De appartementen en chalets bevinden zich altijd op loopafstand van de lift en de pistes.

#4. Kirchberg

Hoewel Kirchberg het skigebied deelt met het chique Kitzbühel, zijn er hier toch tal van grote, betaalbare accommodaties. Kirchberg is al jaren populair onder Nederlanders. In het gezellige dorp zijn tal van winkels, restaurants en après-ski bars te vinden, waardoor er op ieder moment van de dag wel iets te beleven valt. Het skigebied zal bij ieder type skiër in de smaak vallen. Ervaren wintersporters moeten zich natuurlijk aan de beroemde Streif wagen, terwijl minder gevorderde skiërs zich vermaken op de blauwe pistes van de Pengelstein en Ehrenbachhöhe. Door de komst van de nieuwe Fleckalmbahn sta je vanuit Kirchberg voortaan een stuk sneller op de pistes.

16786 -  (5)

#5. Dutchweek!

Dutchweek? Dat skigebied ken ik helemaal niet!? Dutchweek is hét evenement voor een wintersport met je vriendengroep of bedrijf. Een Nederlands feestje in de sneeuw mét après-ski, clubnights en leuke activiteiten. Zo kun je in Oostenrijk naar Dutchweek Kirchberg (15 - 19 januari 2020), Zell am See-Kaprun (22 - 26 januari 2020), Saalbach (18 - 22 maart 2020 ) en Gerlos (28 maart - 4 april 2020). In Italië strijkt Dutchweek neer in Sauze d'Oulx in skigebied Via Lattea (11 - 15 maart 2020). Zo kun je samen met je collega's of vrienden niet alleen van de gezelligheid genieten, maar ook van de Italiaanse keuken. Dutchweek Norway (1 - 5 april 2020) staat voor een onvergetelijke ervaring te midden van het Noorse berglandschap. Alle ingrediënten die je van Dutchweek mag verwachten, maar dan ook nog eens fjord safari's, indoor skydiven en andere verrassende activiteiten.

Aanbod op maat

Zit het ideale skigebied voor jouw wintersportgroep er niet tussen? Bij Summit Travel maken ze graag een aanbod op maat voor jou en je gezelschap. Alles kan geregeld worden, van accommodatie tot skipassen en van vervoer tot materiaalhuur en skilessen. Met persoonlijke service, flexibiliteit, betrouwbaarheid én zekerheid weet Summit Travel al 16 jaar de juiste wintersport voor grote groepen samen te stellen.

Stel je groepsreis naar de sneeuw samen bij Summit Travel >

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.